Szombathelyi Haladás


A Besiktas és a Sahtar Doneck is hívta Kiss Tamást


2018.01.07. 11:00
haladas.hu

A Két Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős klub célkeresztjébe került a Haladás 17 éves futballistája.

Az Illés Akadémián nevelkedett Kiss Tamás először akkor hívta fel magára a figyelmet, amikor 2016 novemberében, 16 évesen a Videoton (1-1) ellen debütált az NB I-ben.A Haladás fiatalja volt ugyanis a magyar élvonal történetének első olyan játékosa, akinek kettessel kezdődött a születési dátuma, vagyis 2000-es születésű. Nem egészen újabb egy esztendőt kellett várni a következő durranásra: Kiss október 14-én a Honvéd ellen (1-2) megszerezte első élvonalbeli találatát, ezzel újabb csúcsot döntött. Kiss az elmúlt 56 év legfiatalabb NB I-es gólszerzője lett. A támadó aztán Debrecenben, majd a Rohonci úton az FTC ellen is betalált. Nem csoda, hogy több, külföldi klub is felfigyelt a korosztályos válogatott, 12 elsőosztályú találkozónál járó futballistára.

- Kiss Tamás iránt valóban sok klubtól érdeklődtek az előző hónapban, és az is igaz, hogy voltak olyan csapatok, amelyektől közvetítőkön keresztül konkrét meghívást is kapott ismerkedésre. A Besiktas és a Sahtar Doneck nevében például már arról érdeklődtek, hogy mikorra küldjék a repülőjegyet  – mondta Tóth Miklós a Nemzeti Sport Online-nak.

A sportvezető ugyanakkor elmondta, Michal Hipp vezetőedző, illetve a klub sem szeretné, ha Kiss Tamás minden héten úton lenne különböző csapatokhoz, hiszen tavasszal számítanak rá Szombathelyen a bennmaradásért vívott küzdelemben.

                        Kiss Tamás FTC elleni bombagólja három pontot ért. Fotó: Németh Szabolcs

- Másrészről egyeztettünk Kiss Tamással és a szüleivel is, és ők is azon a véleményen voltak, hogy most nem erőltetnék a külföldi lehetőségeket. Azért sem, mert az iránta érdeklődő legtöbb klubnál először még várhatóan csak a korosztályos csapatoknál kapna lehetőséget, márpedig az NB I-es mérkőzések, amik tavasszal várnak rá, jobban szolgálják a fejlődését, mintha a török vagy az ukrán U19-es bajnokságban szerepelne. A pályafutása szempontjából a tavaszi idény meghatározó lehet, ha a magyar élvonalban folyamatosan jó teljesítményt tud nyújtani, akkor alighanem még jobb lehetőségek közül választhat majd – fogalmazott Tóth Miklós.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink