Szombathelyi Haladás


Legyőztük a Slavia Sofiát


2018.01.28. 16:30
haladas.hu

Első törökországi felkészülési labdarúgó-mérkőzésén a Haladás a friss igazolás, Kristán Kolcák góljával 1-0-ra verte a bolgár első osztályú Slavia Sofiát.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-PFC Slavia Sofia 1-0 (0-0) . - Side, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Lévay – Polgár, Wils, Jancsó, Németh Milán – Kovács – Pinte, Németh Márió, Kiss T., Williams – Mészáros. II.félidő: Rózsa – Schimmer, Grumics, Kolcák, Bosnjak – Jagodics – Medgyes, Rácz, Petró, Halmosi – Ramos.

A péntek óta Belekben edzőtáborozó szombathelyiek kifogástalan körülmények között készülnek. Michal Hipp napi két tréninget tart játékosainak. A zöld-fehérek 18 fokban, napsütésben edzenek. 

Az első törökországi edzőmeccsen a 14 csapatos bolgár első osztály nyolcadik helyezettje, a Slavia Sofia kezdett jobban. Lendületes támadásokat vezettek a szófiaiak, de a vasi védelem jól állt a lábán,  komoly helyzet nem alakult ki Lévay kapuja előtt. Kemény csata folyt a pályán, egyik csapat sem kímélte a másikat. A 24. percben Németh Milán 17 méteres szabadrúgása a rosszul felállított sorfal és a jobb felső sarok mellett is elzúgott. A folytatásban is jó iramban futballoztak a csapatok – helyzet nélkül.

Szünet után a 47. percben Halmosi jobb oldali szögletét a berobbanó Kolcák öt méterről a kapu közepébe fejelte (1-0). A bolgárokat felpaprikázta a gól, de nem jutottak el helyzetig. A 63. percben Petró bal oldali szögletét a rövidre érkező Jagodics hat méterről fejelte kapura, Steriakic óriásit védett. A zöld-fehérek rengeteg labdát szereztek a középpályán, amiből veszélyes akciókat vezettek. A Haladás dominált, a bolgár csapat csak védekezett. A hajrában aztán a szófiaiak mindent egy lapra tettek fel – mindhiába.

Mindkét csapat agresszívan játszott, a vasiak második félidei teljesítményük alapján megérdemelten győztek. Gólszerző: Kolcák (47.).

A mieink szerdán magyar idő szerint 13 órakor a szerb első osztályú FK Rad Beograddal mérkőznek.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink