Szombathelyi Haladás


Kettős szombathelyi siker


2018.01.31. 10:30
Pum András

A Lurkó UFC nyerte az U10-es csapatok részére kiírt nemzetközi utánpótlás labdarúgó-emléktornát. Második a Haladás VSE lett.

Összesen 12 együttes vett részt a Haladás VSE szervezésében létrejött Tebeli György U10-es labdarúgó-emléktornán. A nívós viadalnak a Haladás Sportkomplexum adott otthont, sok szurkoló látogatott ki az eseményre. Az együtteseket két hatos csoportba sorsolták, megyénket az ifjabb Tebeli György vezette Haladás VSE és a Szűcs János– Somfalvi Péter duó irányította Lurkó UFC képviselte.

Az A csoportban a HVSE a Sopront 6-2-re, a Videotont 8-1-re, az osztrák Jaz GU Südöt 3-0-ra, a szintén ausztriai Fussballschule RAFFL gárdáját 3-0-ra, a szlovák Slovan Bratislavát 7-0-ra verte, így első helyen végzett csoportjában.

A másik csoportban a Lurkó az FTC-t 3-0-ra, a ZTE-t 4-0-ra, a Győri ETO-t 2-0-ra, az osztrák Oberpullendorfot 1-0-ra győzte le, míg a szintén osztrák Sturm Graztól 4-0-ra alulmaradt. A Lurkó is első helyen végzett a csoportjában. Az elődöntőben a Haladás 2-1-re verte az ETO-t, a Lurkó szintén 2-1-re a Slovan Bratislavát, így összejött a szombathelyi döntő.

Noha a Haladás VSE számított esélyesebbnek, a lurkósok ellenfelüknél jobban futballozva, teljesen megérdemelten nyertek 2-1-re.

A torna legjobb játékosa Palkó Áron (Lurkó), legjobb kapusa Németh Bence (HVSE), gólkirálya Söptei Bálint (HVSE) 10 góllal lett.

  A tornagyőztes Lurkó: Somfalvi Péter, Őry Krisztofer, Palkó Áron, Hujber Dominik, Molnár Levente, Tóth-Szatmári Zétény, Meskó Márk, Németh Bence, Hende Dániel, Szűcs János. Fotó: Tóth Róbert

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink