Szombathelyi Haladás


Simán nyert Ausztriában a Haladás-Viktória


2018.02.05. 13:00
haladas.hu

Fölényes, négygólos győzelmet aratott a Haladás-Viktória női NB I-es labdarúgócsapata az osztrák Südburgenland ellen.

FC Südburgenland-Haladás-Viktória FC 0-4 (0-2). Bad Tatzmannsdorf, 50 néző, műfű, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás-Viktória FC: Bíró (Dömsödi, 46.) – Balogh, Fördős, Tálosi, Kopcsándi (Kun, 46.) – Szakonyi (Király, 46.), Tóth, Csidei, Öreg (Harsányi, 46.) – Siklér, Manhart. Edző: Simon Attila.

A szombathelyieknél combizomsérülés miatt Fábián Dóra, térdsérülés miatt pedig Kiss Zsófia hiányzott.
A tízcsapatos osztrák első osztály nyolcadik helyén tanyázó oberwartiak ellen rögtön a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat. A vasiak megbecsülték a labdát, szépen felépítették támadásaikat és Heike Manhart révén a 17. percben megszerezték a vezetést, majd Siklér Kinga növelte az előnyt. Ezen kívül még négy-öt helyzetet is kialakítottak az osztrákok kapuja előtt a viktóriások.

                         Siklér Kinga mesterhármast lőtt az osztrákoknak Fotó: vaol.hu/Unger Tamás

Noha a szünetben négyet is cserélt Simon Attila, ez nem törte meg a vendégek lendületét. A vasiak masszívan védekeztek, nem engedték kapujuk közelébe az egyébként jó erőkből álló osztrák gárdát, támadásban pedig veszélyesen futballoztak. Siklér révén pedig újabb két gólt szereztek: a támadó ezzel klasszikus mesterhármast szerzett.
A játék képe alapján a Haladás-Viktória ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Gólszerzők: Siklér 3 (30., 70., 85.), Manhart (17.).
Simon Attila: – Egyre jobb állapotba kerülünk és egyre inkább elsajátítjuk azt a játékot, amellyel a tavasszal sikeresek akarunk lenni. A külföldi csapatok ellen vívott edzőmérkőzések ezért is hasznosak.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink