Szombathelyi Haladás


Vb-selejtező a Haladás-stadionban


2018.02.08. 20:30
Pum András

Női labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzésen április 5-én Magyarország a Haladás-stadionban fogadja Svédországot

Korábban három női felnőtt válogatottmérkőzést rendeztek a vasi megyeszékhelyen. Barátságos meccsen 2002-ben a Haladás-stadionban Jugoszláviát, 2015-ben a Király Sportlétesítményben szintén barátságos találkozón Szlovéniát fogadta a magyar együttes, míg 2010-ben a Rohonci úton Magyarország-Belgium Európa-bajnoki selejtezőt láthattak a szurkolók. Nos, nem kell sokat várni a negyedik összecsapásra: április 5-én Magyarország-Svédország világbajnoki selejtezőt rendeznek a tavaly novemberben átadott Haladás-stadionban. Ebben nem kis szerepe volt a női válogatott szombathelyi származású szövetségi kapitányának, Markó Edinának.

– Alig vártuk, hogy elkészüljön Szombathelyen az új stadion, hiszen már a tavaly október 19-ei, horvátok elleni találkozót is szerettük volna a Haladás-pályán lejátszani – mondta Markó Edina. – Az MLSZ országszerte szeretné népszerűsíteni a női labdarúgást, ezért is választottuk helyszínül a vasi megyeszékhelyt. Ráadásul itt komoly hagyománya van a női futballnak, gyönyörű a stadion, hiszem, hogy sokan kíváncsiak lesznek a legutóbbi olimpiai ezüstérmes, a világ elitjébe tartozó, a világranglista tizedik helyén álló Svédország ellen.

Jelenleg a 4. világbajnoki selejtezőcsoportban második Svédország, ötödik, utolsó Magyarország.

További hírek

Megtekintés
Már nem Michal Hipp a vezetőedző

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Haladás Michal Hipp vezetőedzővel. Utódját - a tervek szerint - a napokban nevezik ki.
0 0 0 2018.09.19. 14:50
Megtekintés
Bravúr!A lányok legyőzték a bajnokcsapatot!

A női labdarúgó NB I. 5. fordulójában a Haladás-Viktória FC egy góllal legyőzte a bajnoki címvédő MTK Hungária együttesét.
0 0 0 2018.09.17. 12:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink