Szombathelyi Haladás


HáromKirályok


2018.02.20. 21:10
haladas.hu

Király Ferenc, Király Gábor és Király Mátyás - a Király-család három tagja látogatott el a Haladás-stadionba.

Király Ferenc egykoron a Haladás színeiben 260 alkalommal lépett pályára. A szombathelyi csapatot 1970 és 1984 között erősítő középpályás idejében a Rohonci úti stadionban 7000 volt az átlagnézőszám. Csaknem ennyien voltak tavaly, 2017 novemberében is, amikor ő ült a kispadon Halmosi Zoltánnal együtt és irányította a Haladás öregfiúk csapatát az új stadion tesztmeccsén a válogatott öregfiúk ellen.

Lassan ötven éve lesz, hogy először pályára léptem a Haladás színeiben. 14 évet játszottam itt, majd Ausztriában fejeztem be a pályafutásomat - mondta a kiralygabor.eu oldalon Király Ferenc. - Amióta felhagytam az aktív focival, 1990 óta minden hazai mérkőzésre kilátogatok feleségemmel. Halmosi Zoliékkal ülünk egy helyen az öregfiúknak kijelölt szektorban. Ez így van hosszú évtizedek óta. Nekünk minden hazai meccs ünnep, egy olyan program, amit nem hagynánk ki. Meccsek után elbeszélgetünk, elemezzük a látottakat. Most már teljes nyugalomban nézek végig egy egy találkozót, ha épp a fiam védi a kaput, akkor is. Mérkőzések után, ha megkérdez, elmondom neki a véleményemet, de a pályán lévők érzik leginkább egy egy szituációban melyik döntés volt a helyes. Úgy gondolom, egy jó szerepléssel meg lehet tölteni az új stadiont, remélem így lesz a nemsokára kezdődő tavaszi szezonban. Mi biztosan kint leszünk a Haladás meccseken, ameddig csak az egészségünk engedi.

                                Király Ferenc, Mátyás és Gábor a stadionban. Fotó: kiralygabor.eu

Király Mátyás jelenleg az Illés Akadémia U14-es csapatában kapus. Berlinben született, de nem volt még egy hónapos sem, amikor a család Londonba költözött. A Crystal Palace mérkőzéseire látogatott ki először és Angliában  kezdett el focizni. A legtöbb mérkőzést a müncheni Allianz Arénában nézte végig eddig, hiszen a bajor városban a Király család öt évet töltött. Matyi itt is focizott, majd a 2015-ös hazaköltözés után az Illés Akadémia korosztályos csapatában folytatta a sportot.

- Apa mindig is rajongott a Haladásért, így én is sokat tudtam a klubról kiskoromtól fogva. Volt olyan is, hogy hazalátogattunk és a kezdőrúgást egy Haladás meccsen én végezhettem el a papa születésnapján. Emlékezetes volt, amikor labdaszedőként a szombathelyi kapu mögött álltam és apu tizenegyest fogott a Videoton ellen még a régi stadionban. Az akadémistákkal a nagycsapat mérkőzésein többször vagyunk labdaszedők, de ha épp nem kerül ránk sor, akkor a lelátóról szoktuk végignézni a meccseket a csapattársaimmal. Egyszer én is szeretnék a Haladásban játszani, mint a papa és apa, ha ez sikerülne, utána a nagy álmom a Manchester United.

A hétvégén folytatódik az NBI-es bajnokság. Király Gábor 25 évvel ezelőtt lépett pályára a Haladás színeiben először, és 170 mérkőzést játszott eddig a zöld fehér színekben úgy, hogy a kezdet és a mostani időszak között 18 évet töltött külföldön.

- Számomra ez egy életforma. Nagyon sokat kaptam a nevelőegyesületemtől: megtanultam sportolónak lenni, csapatban gondolkodni. A tiszteletet és az alázatot is innen hozom. Ahhoz képest, hogy a stadion és a hozzá tartozó létesítmény is teljesen új, az atmoszféra megmaradt. Az első pillanattól kezdve otthon érezzük magunkat. A csapatnál lévő idősebb Haladás nevelésű játékosok: Halmosi Peti, Schimmer Szabi, Rózsa Dani és én is fogalomnak tekintjük a Haladást, mindegyikünknek a szívünk közepe. Ezt a hozzáállást a csapaton belül a fiatalok és a légiósok is átérzik, tudják mit jelent Haladást mezt húzni, a szurkolókért és a csapatért mindent megtenni a pályán.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink