Szombathelyi Haladás


Folytassa, Haladás!


2018.02.21. 16:40
Pum András

Ott folytatná a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata, ahol az ősszel abbahagyta. Michal Hipp együttese már 11 találkozó óta veretlen.

A tizedik, még éppen bentmaradást érő helyről várja a szombati, tavaszi folytatást a Michal Hipp irányította zöld-fehér csapat. A vasiak mindössze egy ponttal előzik meg az utolsó előtti Mezőkövesdet – ám, hogy reális esélyük nyílik a bentmaradásra, nagyban köszönhető a korábbi szlovák szövetségi kapitány novemberi érkezésének. Hipp irányítása alatt utolsó három őszi meccsüket megnyerték Halmosiék, csak egy pont a hátrányuk a Vasas mögött. A vasiak az őszi három bajnokit és a nyolc felkészülési meccset számolva 11 találkozó óta veretlenek. A nyolc téli edzőmeccsen hat győzelem és két döntetlen a mérlegük.

A szombathelyiek télen három játékost igazoltak, a cseh csatár Michael Rubosic a FC Vysocinától, a szlovák, védőként és középpályásként bevethető Kristián Kolcák a kazahsztáni Aktobétól érkezett, míg a tavaly kölcsönben Szombathelyen futballozó Mészáros Karolt végleg megvásárolták a Debrecentől. A távozók: Devecseri Szilárd (ZTE), Jánvári Gábor (Kisvárda), Tóth Dávid kölcsönben Sopronban futballozik, az olasz-argentin Leandro Martínez visszatért Olaszországba, felhagyott a profi labdarúgással, Tóth Benjaminnak egyelőre nincs csapata, Kiss Bencére nem tart igényt a szakmai stáb, Funsho Bamgboye pedig az U19-es csapattal edz. 

– A téli felkészülés elején felmértük a játékosok fizikai állapotát – terheléses és különféle funkcionális vizsgálatokat végeztünk –, ennek alapján állítottuk össze az edzéstervet – mondta Michal Hipp. – Természetesen nem csak erőnlétben, játékban is szerettünk volna előrelépni, mind a védekezésen, mind pedig a támadójátékon próbáltunk javítani. Erre főként a törökországi edzőtáborban, remek körülmények között volt lehetőségünk, jó pályákon, különböző stílusú csapatok ellen futballoztunk. Sajnos Törökországból hazatérve meg kellett birkóznunk a télies időjárással – de ezzel valamennyi NB I-es csapat így volt. Összesen 48 edzésen és nyolc fellészülési találkozón vagyunk túl. A héten ismét felmértük a futballisták fizikai állapotát, és a januárihoz képest jelentősen javultak a mutatók. Az idősebb játékosok valóban példaképek voltak a fiataloknak, egyszer sem kértek felmentést a kemény munka alól. Örülök, hogy elkerültek bennünk a sérülések, egyedül Tóth Máté hiányzott többet, de ő még ősszel vált maródivá. Örülök annak is, hogy jól szerepeltünk az edzőmeccseken, ám helyén kezeljük a győzelmeket, nem értékeljük túl, nem becsüljük alá. Annyiban mindenképpen hasznosak voltak ezek a találkozók, hogy a játékosok saját bőrükön tapasztalták, bármely csapatnak egyenrangú ellenfelei. 

                              David Williams hat góljával a Hali őszi házi gólkirálya. Fotó: Németh Szabolcs

– Ami a játékoskeretet illeti, Kolcák több poszton is bevethető, univerzális labdarúgó – folytatta Hipp. – Valamennyi posztra két játékosra volt szükségem, és mivel egyedül csatárposzton nem volt konkurencia, egy támadót is kerestünk.  Jakub Maresre esett a választásom, ám hiába tárgyaltunk vele, végül nem sikerült megszereznünk. Szorított az idő, ezért Rabusic került hozzánk: a Jihlavában a játékosom volt, jól ismerem, hiszem, erősítés lesz számunkra. Nehéz tavasz elé nézünk, csak hatszor játszunk itthon, míg nyolcszor idegenben. Tisztességesen felkészültünk, s számítunk közönségünk támogatására is – az ősszel is rengeteget jelentett a szurkolásuk. 
A tavaszi szezon szombaton folytatódik – amennyiben az időjárás is úgy akarja. A 20. fordulóban a vasiak szombaton 17 órakor Újpesten kezdenek. A Megyeri úti pálya az egyetlen az NB I-ben, amely nem fűthető: kedden a nagy havazás miatt elmaradt a lila-fehérek Paks elleni Magyar Kupa-találkozója. Noha az újpestiek kis gépekkel és traktorokkal folyamatosan tisztítják a gyepszőnyeget, egyelőre kérdéses, lehet-e majd szombaton játszani.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink