Szombathelyi Haladás


Ankétot tartott a Haladás


2018.02.28. 21:10
Pum András

A Haladás Sportkomplexum kávézójában másfél órán keresztül kérdezhettek a drukkerek.

Szerda este tartotta szurkolói ankétját a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, a stadion ízlésesen kialakított kávézójában. Mintegy 50 szurkoló várta Michal Hipp vezetőedzőt, Pinte Attila másodedzőt, Tóth Miklós ügyvezető igazgatót, Halmosi Péter csapatkapitányt, valamint a két új játékost, Kristián Kolcákot és Michael Rabusicot.

- Jó estét, sajnálom, hogy magyar még nem beszélek, majd Pinte Attila tolmácsol – kezdte Michal Hipp az ankétot.

Michal Hipp először a felkészülésről beszélt, nagyjából azokat mondta el, amiket korábban ITT megírtunk.  

-Túl vagyunk az első fordulón, ami sajnos az eredmény szempontjából nem jól sikerült – folytatta Hipp. - A gólig kiegyenlített meccset játszottunk, nekünk volt több helyzetünk. Egy védelmi hiba után megszerezték a vezetést a hazaiak, majd mire összeszedtük magunkat, újabb csapás ért, a kiállítás. Ezután a hazaiak okosan játszva tartották az eredményt. Tizenhárom meccs van hátra, játékosaimnak azt mondom, mindig a következő meccsre koncentrálunk, nem nézünk túlságosan előre. Lesznek keresztbeverések, bármi előfordulhat. Hiszek a csapatban, a cél egyértelmű: bent kell tartani a Haladást az NB I-ben.

- Nagyon hosszú és jó felkészülésen vagyunk túl, amely mögött komoly szakmai munka van – mondta Halmosi Péter. -  Futballoztam néhány klubban, de kevés olyan felkészült edző van, mint Hipp - a szakmai munkán biztos nem múlik a bentmaradás. Ha a kezdőből egy-két játékos kiesik, akkor viszont lehetnek problémáink.  Ebben az esetben nem lehet a korábbi futballt várni. Van 15-16 olyan játékosunk, aki alkalmas arra, hogy bent tartsa a gárdát. Hiszem, hogy a szezon végén arról beszélünk, hogy bentmaradtunk az NB I-ben.

Ezt követően Kristián Kolcák és Michael Rabusic mesélte el eddigi pályafutását.

Majd következett a kérdezz-felelek.

Michal Hipp leszögezte, hogy sokat jelent a szurkolók támogatása és számít rájuk tavasszal is.

Fiatalszabály?

- Maradjon a csapat az első osztályban, ez a legfontosabb. Utána következik a fiatalok szerepeltetése – mondta Tóth Miklós.

- Amikor odahaza dolgoztam is tudtam, hogy jó a szombathelyi Illés Akadémia –így Hipp. -  Amikor idejöttem, mondtam a játékosoknak: mutassátok meg, mit tudtok! Nem nézem fiatal vagy idős, azt nézem, jó vagy nem jó. A balmazújvárosi találkozó után is jeleztem Halmosinak, Schimmernek, Németh Máriónak és Milánnak: bizonyítsátok, hogy a kezdőben a helyetek! Amikor megnéztem a Haladás keretét, a 29-ből 18 saját nevelésű – ilyennel még nem találkoztam. A nyolc felkészülési meccsen mindenki ugyanannyit játszott, ezután döntöttem el, milyen kerettel utazunk Újpestre. Nem vagyok a saját magam ellensége, az játszik, aki jó. Legnagyobb baj, hogy nincs B-csapat, aki kimarad, nincs hol játsszon.

Jövőre 100 éves lesz a klub. Idén a bentmaradás a cél, de jövőre tegyük emlékezetessé a centenáriumot. Vegyük az eddiginél komolyabban a Magyar Kupát. – jött a felvetés Keringer Zsolttól, a Haladás Szurkolói Kör elnökétől.

- Fontosak a szurkolók, tudom, hogy jövőre 100 éves a klub. Itt vannak a mostani ikonok, Király Gábor, Halmosi Péter. Mindent elkövetek, hogy bentmaradjunk, most ez a legfontosabb – szögezte le Hipp.

Jegyárak

- A jegyárak nem nőttek, sőt a korábbi stadionban a tribünre 3 ezer forintba került az a jegy, ami most 2600-ba kerül. A hat tavaszi meccsért az 5 ezer forintos B-közepes bérlet például nem sok. Az a célunk, hogy minél többen kijöjjenek a meccsre, ennek szellemében kalkuláltuk ki a jegy és bérletárakat. Az őszi Fradi, Vidi-meccs alakulását egy Oscar-díjas rendező sem tudta volna jobban megrendezni. Tavasszal is számítunk szurkolóink támogatására, meggyőződésem, ezt a két bajnokit Sopronban nem tudtuk volna megnyerni  – jelezte Tóth Miklós.

Edzés a stadionban

- Mivel korábban nem volt aláírt szerződésünk, még nem edzhetett a csapat a pályán. De mivel aláírtuk ma a megállapodást, ha minden jól megy, pénteken már a stadionban tréningezhetünk – mondta Tóth Miklós.

Vasas-meccs

- Miroszlav Grumics, Németh Márió, Petró Balázs, Tóth Máté sérült, illetve beteg, Németh Milán pedig eltiltás miatt hiányzik majd. Pénteken elutazunk Bükfürdőre, ott készülünk a meccsre – mondta Hipp.

Ezután Hipp-mester a két új játékosról beszélt, s arról, milyen poszton vethető be Kolcák és Rabusic. Majd megemlítette, hogy az akadémián több tehetséges játékost – például Kovalovszki, Keresztes – látott, de a cél, a bentmaradás mindent felülír.

Külföldi szabály?

- Elfogadom, hogy a három légiósszabályt fontos betartani, de a nemzetközi kupákban korábban szerepelt csapatok – FTC, Videoton, Honvéd, Vasas – ellen öt külföldi is pályára léphet –fogalmazott Hipp. -  Az a fontos, hogy ki hogy teljesít, tehát lehet, hogy egy adott mérkőzésen például egyetlen külföldi sem lesz a kezdőben.

Mi Williams igazi posztja?

- Szerintem nem a korábbi, támadó. A Balmazújváros elleni meccs után beszéltem vele, megkérdeztem: milyen poszt számára az igazi? Egyikre sem mondta a középső támadót. Ezután Ramos lett a középső támadó, aki szerintem az utolsó három találkozón a csapat motorja volt.

Rögzített szituációkból régebben – Kenesei idejében – sok gólt szereztünk.

- Most is sokat gyakoroljuk ezeket a szituációkat, dolgozunk, hogy minél több gólt szerezzünk – mondotta a mester.

Rózsa Dániel miért harmadik számú kapus?

- Kellemes gond a kapusposzt, hiszen négy kiváló kapusunk van. Mind a négy kapott lehetőséget a felkészülési meccseken, egyik sem hibázott. Sőt, inkább bravúrokat mutattak be. Bárki beállhat a kapuba, nem fáj a fejem. Igaz, hogy Gyurján Márton például alacsonyabb Daninál, de egyelőre nálam jelenleg ő a második számú kapus – zárta szavait a szlovák mester.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink