Szombathelyi Haladás


A sereghajtó otthonában a Hali


2018.03.09. 14:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Mezőkövesd-Zsóry FC vendége lesz.

A kiesés szempontjából fontos mérkőzést rendeznek a borsodi kisvárosban. A sereghajtó Mezőkövesd 20, a kilencedik Haladás 23 pontot gyűjtött. A korábbi Haladás-tréner, Kuttor Attila együttese egy hazai, Puskás Akadémia elleni gólnélküli döntetlennel indította, majd egy váratlan, újpesti győzelemmel (3-2) folytatta a tavaszi szezont. A sárga-kékek kerete átalakult a télen, a legnagyobb erősítést a Ferencvárostól visszatérő irányító középpályás, Bognár István jelentette. A borsodiaknál szerepel a korábban Illés Akadémián futballozó Dombó Dávid, Szeles Tamás, valamint a volt haladásos Iszlai Bence is. A Haladás újpesti vereséggel (0-1) kezdte, majd a Vasas elleni hazai 3-0-s győzelemmel folytatta szereplését. A vasiak nehéz sorozatba kezdenek, a következő öt meccsükből négyet idegenben vívnak. 

– Tisztában vagyunk a találkozó tétjével, tudjuk, hogy kemény mérkőzés előtt állunk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Noha a borsodiak az utolsó helyet foglalják el a tabellán, ennél jóval többre képesek. Ráadásul felszállóágban vannak, jól kezdték a tavaszt, és összesen már hat meccs óta veretlenek. Persze nekünk is van mire alapoznunk, tudjuk, mit akarunk játszani, tudjuk, hogyan valósítsuk meg, ennek köszönhetően – talán nem nagyképűség, ha azt mondom – képesek vagyunk minőségi futballra. Nehéz sorozat előtt állunk sok idegenbeli összecsapással, de én mindig csak a soron következő meccsre koncentrálok, azt akarom megnyerni. Most a mezőkövesdit. Grumics Miroszlav, Tóth Máté, Petró Balázs sérült.

Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics, Kovács – Mészáros, Rácz, Halmosi – Ramos.

A mieink a péntek délutáni edzést után, 15 órakor útra keltek, az éjszakát a mezőkövesdi Nefelecs Hotelban töltik.

 

            Hipp mindig a soron következő meccsre fókuszál Fotó: Németh Szabolcs

– Nagyon nehéz meccset, ugyanakkor egyértelműen győzelmet várok – mondta a Haladás legutóbbi három idegenbeli bajnokiján három gólt jegyző brazil támadó, Myke Ramos. – Fontos, valódi hatpontos találkozó előtt állunk. Ha nyerünk, nemcsak a mezőkövesdiektől lépünk meg, megközelíthetjük a középmezőnyt. Egész héten keményen készültünk azért, hogy szombat este ismét ünnepelhessünk. Tény, az idegenbeli meccseken rendre betalálok, ezen a jó szokásomon Mezőkövesden sem szeretnék változtatni. 

                                    Ramos remek formában futballozik Fotó: Németh Szabolcs

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink