Szombathelyi Haladás


Elúszott a felsőház


2018.03.11. 17:00
haladas.hu

Háromgólos vereséget szenvedett a női labdarúgó NB I-ben a Haladás-Viktória, amely így az utolsó forduló eredményétől függetlenül az alsóházban folytatja szereplését.

Diósgyőri VTK–Haladás-Viktória FC 3-0 (2-0). – Diósgyőr, műfű, 50 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szigetvári.
Diósgyőr: Szőke – Veldman (Kerekes, 88.), Markovic, André, Boros – Vachter, SANDU, Tóth, NAGY F. – Kresák (Újvári, 69.), OLAR. Edző: Fórizs Sándor.
Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Tálosi, Fördős (Király, 70.), Kopcsándi – Fábián, Tóth A. – Manhart – Szakonyi (Kiss Zs., 62.), SIKLÉR, Öreg (Csidei, 34.). Edző: Simon Attila.

Az első 20 percben kritikán aluli teljesítményt nyújtott a vendégcsapat, amely nem bírta el a nagy tétet. A lendületesen jól játszó hazaiak a 14. percben büntetőből szereztek vezetést, majd rövidesen egy újabb tizenegyesgóllal már 2-0-ra vezettek. Ezt követően összeszedték magukat a vasiak, és a második félidőben Siklér révén több helyzetet is kidolgoztak, a támadó kapufát is lőtt. Ám mert a vasiak mindent egy lapra feltéve támadtak, hátul kinyíltak és a végén örülhettek, hogy „csak” 3-0 lett a vége. Gólszerzők: Sandu 2 (28., 11-esből, 53.), Olar (14., 11-esből).

Simon Attila: – Ígérem, hogy a folytatásban ennél csak jobb teljesítményt nyújtunk. A két hét múlva esedékes Magyar Kupa-elődöntőre a védekezésünket rendbe kell tennünk, remélem, tanulunk hibáinkból és szorosabb eredményt érünk el.

Az alapszakasz utolsó fordulója előtt tehát eldőlt, hogy vereségével a hatodik helyen álló, 18 pontos Haladás-Viktória FC már nem érheti be a negyedik, 22 pontos Diósgyőrt. Így a vasiak nem érhetnek a felsőházi rájátszást biztosító első négy hely valamelyikére – az alsóházban folytatják majd a play-offot.

További eredmények: Astra–Győri ETO 2-1, Kóka–Újpest 6-0.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink