Szombathelyi Haladás


Acélos svéd futball, remek magyar helytállás a Haladás-stadionban


2018.04.05. 20:40
Pum András

Női labdarúgó világbajnoki selejtező-mérkőzésen a magyar válogatott nagy csatában három góllal kikapott az esélyesebb Svédországtól.

Magyarország–Svédország 1-4 (0-2). – Szombathely, Haladás-stadion, 872 néző, női labdarúgó világbajnoki selejtező-mérkőzés, vezette: Raudzina (litván). 
Magyarország: Szőcs – TÓTH A., Turányi, Szeitl, Szabó V. – Csiszár, Rácz, Fenyvesi – JAKABFI (Kaján, 76.), VÁGÓ (Zágor, 90.), Kocsán (Mosdóczi, 54.). Szövetségi kapitány: Markó Edina.
Svédország: Lindahl – FISCHER, Sembrant, Ericsson, Andersson – GLAS, Asslani (Folkesson, 81.), SEGER – Rubersson (Banusic, 67. ), BLACKSTENIUS (Larsson, 88.), Jakobbson. Szövetségi kapitány: Peter Gerhardsson. 
Gólszerzők: Seeger (16.), Jakobsson (25.), Vágó (63.), Blackstenius (87.), Larsson (92.). 
Sárga lap: Asslani (41.). 

17. perc: Asslani jobb oldali szögletét a kapunak háttal álló Seeger levette, majd félfordulásból, hét méterről a bal sarokba bombázott (0-1). 
25. perc: Fischer jobb oldali beadását Jakobsson hét méterről a kapu közepébe vágta (0-2).
63. perc: Szeitl a félpályáról felívelt szabadrúgása után Vágó lőtt 11 méterről, középről a jobb sarokba (1-2). 
87. perc: Egy kontra után Blackstenius a kapust is kicselezve tíz méterről a kapu közepébe helyezett (1-3). 
92. perc: Fischer jobbról belőtt labdáját Larsson öt méterről Szőcs lába között vágta a kapuba (1-4). 

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg többek között Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Török Gábor, a női bizottság elnöke és Karl-Erik Nilsson, a Svéd Labdarúgó Szövetség elnöke. A magyar válogatott kezdőcsapatában egy Haladás-Viktória-játékos, Tóth Alexandra kapott helyet. 

                                                                   Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a svédek nem rontottak a magyaroknak. Markó Edina tanítványai pedig megbecsülték a megszerzett labdákat és igyekeztek felépített akciókkal eljutni a svéd kapuig. A vendégek fokozatosan átvették a játék irányítását, a 2016-os riói olimpiai döntőben a németek ellen gólt szerző Blackstenius a kilencedik percben hat méterről a kapufát találta telibe. A svéd kezdőből Glas kivételével valamennyi játékos a riói keret tagja volt. A magyarok térfelén folyt a játék, Jakabfiék ritka kontrákkal veszélyeztettek. Bő negyedóra elteltével góllá érett a svéd nyomás, majd a 25. percben már kettővel mentek az egykapuzó vendégek. Aztán Fenyvesi 22 méteres lövését védte bravúrral Lindahl. Noha a magyarok is vezettek néhány támadást, a svédek akarata érvényesült. Fél óra elteltével kissé alábbhagyott az iram, kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk. Szünet után a svédek kezdtek jobban, de a magyarok is el-eljutottak Lindahl kapujáig. Sőt, Vágó szépített. A magyarok vérszemet kaptak a góltól, több helyzetet is kialakítottak. Ám a kinyíló védelem mellett a svédek több veszélyes kontrát is vezettek. Izgalmas volt a hajrá, Fenyvesiék mentek előre az egyenlítő találatért, ám a vendégek a hajrában két kontrával lerendezték a meccset. 
Markó Edina csapata helytállt a jóval nagyobb játékerőt képviselő svédek ellen. 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink