Szombathelyi Haladás


Lurkós bronzérem Olaszországból


2018.05.03. 12:10
Pum András

Húsz csapat közül a harmadik helyen végzett a Lurkó UFC az olaszországi Lazio Cup Summer elnevezésű U11-es nemzetközi utánpótlás labdarúgótornán.

Összesen húsz együttes indult a Róma melletti kisvárosban, Fiuggiban, az U11-es együttesek számára rendezett labdarúgó-tornán. Egyedüli külföldi csapatként a szombathelyi Lurkó UFC vett részt a viadalon. A négy napos tornán a csapatokat öt, négyes csoportba sorsolták. A 3x10 perces találkozók két pályán párhuzamosan zajlottak. A Németh Richárd–Vargovics Zsolt vezette irányította vasiak a Guarcinót 8-1-re, a Cervarót 17-0-ra, a Napoli akadémiai együttesét, a Real Casarea csapatát 3-0-ra verték, így első helyen végeztek csoportjukban.

Az öt csoportelső és a két legjobb második, három, négyes csoportban folytatta a küzdelmeket. Itt a Frosinone Yellow (4-0), a Tor Di Quinto (3-0) és a Frosinone (2-0) sem jelentett gondot a vasiaknak, akik így szintén csoportelsőként jutottak tovább a hármas döntőbe. A Fiorentina (1-2) és a tornagyőztes Internazionale (0-4) viszont nagy falatnak bizonyult, így a Lurkó a harmadik helyne zárta a viadalt.

A torna legjobb kapusának Szekér Gergelyt (Lurkó) választották.

Hátsó sor balról: Szekér Gergely, Németh Richárd (edző), Paizs László, Tóth Barnabás, Pfender Gergő, a torna egyik olasz szervezője, Szijjártó Áron, Rózsa Máté, Szijjártó Ábel, László Krisztián, Vargovics Zsolt (edző), Palkó Áron. Első sor, balról: Csonka Gergő, Pál Levente, Vert Bence, Erdélyi Krisztofer, Szabó Bence.

- A 20 csapatos torna során különböző szintű csapatokkal találkoztunk (Serie A, Serie B és Serie C ligás), több nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk - mondta Vargovics Zsolt, a Lurkó egyik edzője. -  Az első mérkőzéseken mi domináltunk a játékban, sokat birtokoltuk a labdát. A harmadik mérkőzésen egy erős csapattal találkoztunk, akik nagyon lelkesen és határozottan játszottak ellenünk. Nagyot küzdött a csapat, aminek győzelem lett az eredménye. A következő csoportkörben már erősebb csapatokkal találkoztunk. A labdabirtoklásunknak, támadásvezetéseinknek és a határozott védekezésünknek köszönhetően bejutottunk a hármas döntőbe. A Fiorentina ellen nagyon jól kezdtük a mérkőzést, több gólszerzési lehetőséget is kialakítottunk és egy szép lövésből megszereztük a vezetést. Az ellenfél hamar egyenlített, és nagy nyomást tett a védekezésünkre. Egy szöglet utáni figyelmetlenségből megszerezték a vezetést, amire már nem tudtunk válaszolni, pedig az utolsó pillanatban lett volna rá lehetőségünk. A játék képe alapján a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Az Inter ellen kissé bizonytalanul, bátortalanul kezdtük a mérkőzést. Sokat birtokolta az ellenfél a labdát, és sok támadást vezetett a kapunkra. A csapat nagyon lelkesen védekezett és a mérkőzés 2/3-ig jól is tartotta magát. Az utolsó tíz percre nagyon elfáradtunk, ami alatt az Inter három gólt szerzett. Az ellenfél megérdemelten szerezte meg a győzelmet és ezzel megnyerte ezt a tornát. Az Inter edzői és vezetői elismerő szavakkal jellemezték csapatunk játékát, technikai és taktikai téren mutatott teljesítményét. Remekül szervezett torna volt, jó volt az ellátás, a szállás is, valamennyi csapat délelőtt és délután vívott egy-egy mérkőzést. Hazafelé pedig megtekintettük a római Colosseumot. Hasznos, élményekben gazdag napok vannak mögöttünk.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink