Szombathelyi Haladás


Arccsonttörés és bizakodás


2018.05.20. 19:50
Pum András

Csapatunk támadója, Mészáros Karol súlyosan megsérült az Újpest FC elleni bajnoki, de hisz társaiban, hogy nélküle is kiharcolják a bentmaradást.

A szombati Haladás-Újpest (1-1) bajnoki mérkőzés nyolcadik percében Schimmer Szabolcs és Mészáros Karol együtt ugrott fel fejelni a vasiak tizenhatosán belül – és ütköztek. Mészárost már az eset után, Schimmert pedig a félidőben le kellett cserélni. Karol járt rosszabbul: arccsonttörést és enyhe agyrázkódást szenvedett.

- Köszönöm, már jobban vagyok, egy kicsit még fáj a fejem, de ez elviselhető, úton vagyunk haza Szlovákiába, de nem én, hanem a feleségem vezet  – mondta Mészáros. – Ami az ütközést illeti, egy szöglet után felpattanó labdára együtt ugrottunk fel Schimmer Szabolccsal, kifelé akartam fejelni, amikor a levegőben összeütköztünk. Utána pár másodpercre elveszítettem az eszméletem. Arra még emlékszem, amikor felugrottunk, majd legközelebb arra, hogy a gyepen fekszem és az orvos fölém hajol. Sajnos nem tudtam folytatni a játékot, fájt az arcom, és bevallom megijedtem, mert az eset után fél óráig nem láttam a bal szememmel és nem is nagyon hallottam. Később szerencsére rendbejöttem.  Mentővel a szombathelyi kórházba szállítottak, megvizsgáltak és megállapították: az arcom bal oldalán eltört az arccsontom és enyhe agyrázkódást szenvedtem. Éjszakára bent akartak tartani, de saját felelősségemre távoztam – persze ha később gond lett volna, egyből visszamegyek. Kedden megyek kontrollra, akkor dől el, meg kell-e műteni az arcom vagy – úgymond – magától meggyógyul. A vizsgálatnál annyire bedagadt már az arcom, hogy nem tudták eldönteni, melyik a szerencsésebb. Egyelőre pihennem kell, nem edzhetek. Az biztos, hogy szombaton a Vasas ellen nem játszhatok, de remélem, az utolsó fordulóban a Mezőkövesd ellen igen. Amikor kijöttem a kórházból, még visszamentem a pályára, ahol egyeztettem a mesterrel. Abban maradtunk, ha szombaton a Szusza Ferenc-stadionban még nem biztosítjuk be a bentmaradást, a Mezőkövesd ellen – ha a keddi orvosi vizsgálat is kedvező lesz – játszom. Ha nyerünk szombaton és ilyen értelemben nem lesz tétje a meccsnek, akkor viszont valószínűleg nem kockáztatok.

Mészárosra rájár a rúd az utóbbi időben, márciusban a Vasas ellen orcsonttörést szenvedett.

- Valóban, az utóbbi időben nincs szerencsém, sokat kaptam a fejemre, remélem egy életre letudtam az ilyen jellegű sérüléseket  – szögezte le a támadó. – Ráadásul most épültem fel combfeszítő-izom sérülésemből, most meg ez. Amennyiben pályára lépek az utolsó körben, csak arcvédő maszkban játszom, pechemre a legutóbb - az orcsonttörésemkor - viselt most nem jó, hiszen pont ott kell rögzíteni, ahol az arccsontom eltörött. Mindenesetre bízom a csapatban és a srácok nélkülem is legyőzik a Vasast – az utolsó lépések a legnehezebbek, de hiszek társaimban

További hírek

Megtekintés
Így látta az ETO elleni meccset Aleksandar Jovic

"A játékosok a vereség ellenére maximálisan harcoltak a csapatért, a klubért" - Aleksandar Jovic vezetőedző értékelte az ETO FC Győr elleni mérkőzést.
1 0 0 2024.03.18. 21:00
Megtekintés
Idegenbeli siker a rangadón

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. idegenben 2-1-re verte a harmadik helyen álló Vépet.
0 0 0 2024.03.18. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink