Szombathelyi Haladás


Pedro a válogatott keretben


2018.05.25. 18:40
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás bal oldali védője, Bosnjak Predrag Fehéroroszország és Ausztrália ellen készülhet.

Mi szóltunk. Annak idején legalábbis jeleztük: Bosnjak Predrag hosszú hetek óta a Haladás egyik legjobbja, válogatott formában futballozik. Nos, a szerb-magyar védő Georges Leekens szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette. Olyannyira, hogy meghívta a fehéroroszok elleni breszti (június 6.) és az ausztrálok elleni hazai (júnus 9.) felkészülési válogatott mérkőzésekre. Bosnjak korábban 2016. június 4-én, az Albánia (1-0) elleni hazai mérkőzésen húzta magára a válogatott mezt - de többször is a keret tagja volt.

- Péntek délben szóltak az MLSZ-től, hogy meghívót kaptam a válogatott keretbe – mondta Bosnjak Predrag. – Természetesen nagyon boldog és büszke vagyok. Gyorsan hozzáteszem: társaim és Michal Hipp, valamint a szakmai stáb nélkül mindez nem sikerülhetett volna. Egyébként sosem egyénben gondolkodtam, nekem világéletemben a csapat eredményessége volt az első, utána jött csak az egyéni elismerés. Hogy bíztam-e a meghívóban? Nos, úgy gondolom, egy labdarúgó számára a válogatottság a csúcs, és jómagam - mivel jól ment a futball – reméltem, hogy számít rám a kapitány. Már annak is örülök, hogy kerettag lehetek, ha pedig pályára lépek, mindent megteszek, hogy bebizonyítsam: ott a helyem.

– Azokkal a játékosokkal, akik számára már befejeződött a szezon, tegnap már el is kezdtük az edzéseket, ma pedig kialakítottuk a végső keretet – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Nagyon örülök, hogy olyan keretet sikerült összeállítanunk, amely jól ötvözi a tapasztalatot és a fiatalok tüzét. Sajnos az Amerikában, az MLS-ben játszó labdarúgók ezúttal nem tudnak csatlakozni hozzánk, akárcsak Bese Barnabás, aki egy kisebb sérülés miatt nem áll rendelkezésünkre. Két fontos mérkőzés vár most ránk ezen rövid időszak alatt, amit együtt tölt a válogatott, és ezen rövid periódusban kell az utolsó előkészületeket megtennünk a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára történő felkészülésben. A mostani két találkozó során több dolgot is ki fogunk próbálni, hogy lássuk, milyen döntések tudnak segíteni minket abban, hogy sikeresek legyünk az ősszel induló új sorozatban. Most mindkét mérkőzésre mindössze egy-egy teljes napunk lesz felkészülni, ami nem túl sok, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy Fehéroroszország és Ausztrália ellen is megmutassuk a válogatott pozitív értékeit és a bennünk rejlő potenciált – hangsúlyozta a szövetségi kapitány. 

Kapusok

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők

Botka Endre (Ferencváros)
Fiola Attila (Videoton FC)
Guzmics Richárd (Csenpien)
Hegedűs János (PAFC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Korcsmár Zsolt (Midtjylland)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Predrag Bosnjak (Haladás)
Szabó János (Paksi FC)
Vinícius Paulo (Videoton FC)

Középpályások

Elek Ákos (Kajrat Almati)
Gazdag Dániel (Bp. Honvéd)
Kleinheisler László (Asztana FK)
Nagy Ádám (Bologna FC 1909)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Pátkai Máté (Videoton FC)
Szoboszlai Dominik (FC Red Bull Salzburg)
Vadócz Krisztián (Kitchee SC)
Varga József (Videoton FC)

Támadók

Böde Dániel (Ferencváros)
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)
Sallai Roland (APOEL)
Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)
Varga Kevin (DVSC)
Varga Roland (Ferencváros)

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink