Szombathelyi Haladás


Menekülés a győzelembe


2018.06.01. 20:30
Pum András

Az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában szombaton 19 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Mezőkövesd-Zsóryt fogadja

Nem túlzás, óriási izgalmak várhatók a zárófordulóban, hiszen ugyan a bajnoki cím már eldőlt, de még öt csapatot – Mezőkövesd, Haladás, Balmazújváros, Vasas, Diósgyőr – fenyeget a kiesés réme. A szombathelyiek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy saját kezükben van a sorsuk. Amennyiben legyőzik a Mezőkövesdet, a többi eredménytől függetlenül biztosan bent maradnak – döntetlennél és vereségnél a rivális csapatoktól függ az NB I-es tagságuk. Bent marad a Haladás úgy is, ha csak döntetlen játszik, de a Balmazújváros és Vasas kettős közül legalább az egyik nem nyer. Vagy kikap, de a Vasas–DVTK duó egyike sem nyer, vagy a kettő közül csak az egyik győz, miközben a Balmazújváros nem szerez pontot. Ami a borsodiakat illeti, a korábban Szombathelyen is dolgozó Tóth László–Kuttor Attila vezette együttesnek a döntetlen is elég a bent maradáshoz. A 2017/2018-as bajnokságban eddig kétszer találkoztak a felek, Sopronban 2-2-es döntetlent játszottak, Mezőkövesden a hazaiak nyertek 2-1-re. A vasiak utolsó három bajnoki meccsükön egy, míg a vendégek hat pontot szereztek. 

– Noha a Vasas elleni vereség rányomta a hangulatot a heti edzésmunkára, ettől függetlenül a fiúk elszántan, fegyelmezetten készültek a szombati bajnokira – mondta Michal Hipp, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Nagyon várják már a mérkőzést, de figyelünk arra, hogy ne pörögjenek túl. Döntővel felérő találkozó előtt állunk, számunkra csak a győzelem biztosítja a biztos bent maradást. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen vereségük esetén a mezőkövesdiek kieshetnek az élvonalból. Játékosaim – a magyarok és a külföldiek egyaránt – átérzik a mérkőzés fontosságát, tisztában vannak vele, mit nyerhetnek, illetve mit veszíthetnek. Ami a mezőkövesdieket illeti, idegenben nagyon jól szerepelnek, az FTC-t is megelőzve a harmadik legeredményesebbek vendégként. De mi Szombathelyen, a csodálatos stadionunkban veretlenek vagyunk, és hiszem, hogy kitűnő szurkolótáborunk segítségével megnyerjük ezt a találkozót is. Sajnos ezúttal is sokan hiányoznak. Schimmer Szabolcs agyrázkódást szenvedett a Vasas ellen, Mészáros Karol arccsonttörése után még nem játszhat, Michael Rabusic továbbra is sérült, Halmosi Péter pedig öt sárga lapja miatt nem szerepelhet. Összeállítás: Király – Jancsó, Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Williams, Rácz, Németh Márió – Ramos.

Hír, hogy az MTK-tól kölcsönvett Myke Ramosnak a szombati lesz az utolsó meccse zöld-fehérben, a fővárosiak ugyanis visszarendelték a brazil támadót. 

                          A házi gólkirály David Williams lendületes, jó játékára ezúttal is nagy szükség lesz

Kérjük szurkolóinkat, hogy a nagy érdeklődés miatt lehetőség szerint időben, elővételben váltsák meg belépőjüket. A stadion pénztárai már 13 órakor kinyitnak.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink