Szombathelyi Haladás


Bajnok az U19-es csapat!


2018.06.05. 15:00
haladas.hu

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgó-bajnokságok utolsó fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapata öt góllal legyőzte az MTK-t, így bajnoki címet ünnepelhetett.

U14
Ferencvárosi TC–Illés Akadémia-Haladás 1-2 (0-0). – Budapest, vezette
: Krix. 
Illés Akadémia-Haladás: Simon – Bogdányi, Szabó B., Kállai, Tama, Horváth Á., Bátori-Tóth, Németh Á., Horváth K. (Bolla), Szvoboda (Várnai), Frák. Edző: Németh Richárd. 
A műfüves pályán lejátszott mérkőzés első 10-15 percben enerváltan futballozott a vasi csapat, a hazaiaknak több lehetőségük volt. Aztán rendezték soraikat a vendégek és nekik voltak helyzeteik. Szünet után jól kezdtek a vendégek, bár gólt kaptak, nem estek össze. S igyekezeteiket siker koronázta és megfordították a mérkőzés állását. Az Illés Akadémia-Haladás valamennyi futballistája jó teljesítményt nyújtott, igazi csapatmunka volt a sikere. Gólszerzők: Knizs, Horváth K.
Végeredmény: 1. Videoton 81, 2. Puskás Akadémia 79, 3. Debrecen 70, ... 6. Illés Akadémia-Haladás 50 pont. 

U15
FTC–Illés Akadémia-Haladás 2-2 (2-1). – Budapest, vezett
e: Ivacs. 
Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Bényei, Reseterits, Fekete, Varga M., Doncsecz (Sipos), Horváth R., Kovács Z., Bunevácz, Rosner (Markó), Dezamits. Edző: Sipos Norbert. 
Nagyon jól kezdték a mérkőzést a vendégek, sok helyzetet kidolgoztak, ám ezekből csak egyet értékesítettek. A ferencvárosiak két védelmi megingást kihasználva megfordították az eredményt. Szünet után jól kezdték a félidőt a vasiak, az FTC szinte át sem lépte a félpályát. A szombathelyiek sok helyzetükből egyet gólra váltottak, sikerült kiegyenlíteniük. A végeredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, a vendégek gólokkal nyerhettek volna. Gólszerzők: Markó, Bunevácz.
Végeredmény: 1. Honvéd 78, 2. Debrecen 67, 3. Puskás Akadémia 65, ... 8. Illés Akadémia-Haladás 45 pont. 

U16
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 3-0 (1-0). – Székesfehérvár, vezett
e: Baán. 
Illés Akadémia-Haladás: Hegyi – Rédei, Auer, Csomós, Séfer, Woth, Vajda, Basics (Szilvás), Simon, Fábián (Füzik), Albert. Edző: Takács Csaba. 
A szombathelyiek az idén leggyengébb játékát mutatták, a hazaiak minden tekintetben föléjük nőttek. Ennek ellenére a vasiak előtt is adódtak lehetőségek, ám míg ők ezeket kihagyták, a fehérváriak négy lehetőségükből hármat belőttek. A helyzeteiket jobban kihasználó székesfehérváriak megérdemelten nyertek.
Végeredmény: 1. Honvéd 70, 2. Puskás Akadémia 63, 3. MTK 44, ... 8. Illés Akadémia-Haladás 14 pont. 

U17
Videoton–Illés Akadémia-Haladás 1-1 (0-1). – Székesfehérvár, vezett
e: Horváth M.
Illés Akadémia-Haladás: CSUTORKA – Bokor, Huszti, Nyári, Szalay (Bognár), ILLÉS (Molnár T.), Halmai, Oláh (Horváth M.), BALOGH, Szekér (Nyíri), Edelényi. Edző: Oross Márton.
Az eredmények alakulása miatt a vasiak győzelemmel megszerezhették volna a bronzérmet. A tétnek megfelelő motiváltsággal futballoztak a vendégek, akik – noha nem játszottak ugyan tökéletesen – sok helyzetet kialakítottak, ám ezek kimaradtak. A vasiak megszerezték a vezetést, ám a hazaiak a szünet után egy szögletet követően kiegyenlítettek. A székesfehérváriak hősiesen védekeztek és a végén veszélyes kontrákat is vezettek. Gólszerző: Halmai. Kiállítva: Edelényi.
Végeredmény: 1. Puskás Akadémia 58, 2. MTK 47, 3. Győri ETO 43, 4. Illés Akadémia-Haladás 42 pont. 

U19
Illés Akadémia-Haladás– MTK 6-1 (4-1). – Illés Akadémia, vezett
e: György. 
Illés Akadémia-Haladás: Schener – Szár, Funsho (Latyák), Szilágyi (Vargovics), Szántó (Dombi), Tóth-Gábor, Kiss Be., Füleki (Szalai), Kiss Ba. (Keresztes), Bolla, Kovalovszki. Edző: Németh Szabolcs. 
A hazaiaknak a döntetlen is elég volt a bajnoki címhez. Nehezen kezdődött a mérkőzés a szombathelyiek számára, a hatodik percben a fővárosiak vezetést szereztek. Ám a vasiak fokozatosan átvették a játék irányítását, öt perc múlva kiegyenlítettek, újabb három perc elteltével pedig átvették a vezetést. A folytatásban zsinórban lőtték góljaikat a hazaiak, és végül nagyon sima, magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak. Az Illés Akadémia-Haladás valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott. A bajnokság gólkirálya 21 találattal Funsho Bamgboye lett. A szombathelyiek megszerezték a bajnoki címet, így kvalifikálták magukat az ősszel kezdődő, 32 csapatot számláló, nemzetközi UEFA Youth League küzdelmeibe. Gólszerzők: Funsho (4), Latyák, Kovalovszki.
Végeredmény: 1. Illés Akadémia-Haladás 60, 2. Budapet Honvéd 57, 3. Puskás Akadémia 47 pont. 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink