Szombathelyi Haladás


Sikeres tavaszi hadjárat után


2018.06.11. 15:40
Pum András

Az utolsó fordulóban biztosította bentmaradását a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasiaknak hiányoztak a tavaly ősszel elhullajtott pontok.

Mészöly Gézával kezdte, Pacsi Bálinttal folytatta, és Michal Hippel a nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot az NB I-es tagságát a zárófordulóban bebiztosító Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A 33 fordulót tekintve a zöld-fehérek hazai pályán (Sopronban, majd a Haladás Sportkomplexumban) remekül szerepeltek, 31 pontot gyűjtöttek, csak a Videoton és az FTC előzi meg a vasiakat. Ez meglátszott a nézőszámon is, tavasszal rendre 5-6 ezer néző varázsolt pompás hangulatot az új stadionba. A minden eldöntő Mezőkövesd elleni meccs előtt például jegyüzér is kínálta a belépőket… Idegenben viszont nagyon ment ment, mindössze hét egységet hoztak össze Jagodicsék. Michal Hipp irányításával összesen 18 bajnokit vívtak a vasiak: nyolc győzelem, három döntetlen, hét vereség a csapat mérlege, 23 rúgott és 21 kapott gól – 27 pont a mérleg.

- Az ősz végén várakozáson felül teljesítettünk, ám sajnos télen úgy nézett ki, hogy nem tudunk komolyan erősíteni – mondta Michal Hipp. – Mészáros Karol nagy erősítést jelentett, majd sikerült Kristián Kolcákot és az utolsó átigazolási napon Michael Rabusicot szerződtetnünk. A téli felkészülés során egyszer sem kaptunk ki, és a sérülések is elkerültek minket. Tavasszal nehéz volt a sorsolásunk, az első hét meccsünkből ötöt idegenben játszottunk. Elképesztő sérüléshullám sújtott bennünk, edzői karrierem során sosem voltam ilyen szituációban. Különösen a támadósorban estek ki egymás után a játékosok, Rabusic, Ramos, Mészáros rövidebb-hosszabb időre kidőlt. A tavasz háromnegyedét klasszikus center nélkül játszottuk végig. Ennek ellenére jól szerepeltünk, idegenben vertük a Diósgyőrt és a Paksot. A Puskás Akadémia elleni, hazai 3-2-es győzelmünk után több játékosom is a megelégedettség jeleit tapasztaltam, hiába mondtam nekik, hogy még négy kőkemény mérkőzés vár ránk. Végül az utolsó, a Mezőkövesd elleni meccsre maradt a döntés, szenzációs közönségünk segítségével sikerült behúznunk a győzelmet. Nehéz, de sikeres tavaszon vagyunk túl. Irányításom alatt összesen 18 mérkőzést játszottunk, ebből nyolcat itthon, tízet idegenben – utóbbiakat olyan ellenfelekkel, akik a bajnoki címért vagy a kupaszereplésért hajtottak. Nem akarok visszafelé nézegetni, de a bajnokság hajrájában különösen hiányoztak a tavaly nyáron és ősszel elhullajtott pontok. De végig bíztam a csapatban, a bentmaradásban, ugyanakkor rajtunk múlt, hogy csak az utolsó fordulóban tettük fel az i-re a pontot. A bajnokság során a legnagyobb erőnk a csapatszellemben rejlett. Igyekeztem a taktikában és a felállásban is változtatni, jónéhány futballistát más poszton szerepeltettem. Szót kell ejtenem szenzációs szurkolóinkról is, akik megérdemelték az NB I-et. Ami a terveket illeti – a kapusposztot kivéve – valamennyi csapatrészbe szeretnék igazolni.

                                                          Michal Hippel 8. helyen végzett a Haladás

- Amikor Hippet szerződtettük, a bentmaradást ígérte, s ezt teljesítette is – mondta Tóth Miklós, a zöld-fehérek ügyvezető igazgatója. – Végig kiélezett küzdelemben szereztük meg a nyolcadik helyet, ami ebben a mezőnyben nagy dolog – idén például a tavalyi bronzérmes Vasas is kiesett. Örömteli, hogy nagyon sokan kilátogattak új stadionunkba, a jó idő beköszöntével rendre 5-6 ezer szurkoló előtt léptünk pályára. Szurkolóink sokat hozzátettek a csapat szerepléséhez. Megkezdtük a tárgyalásokat lejáró szerződésű játékosainkkal, így például Stef Wils-sel is. Belga védőnk megkapta az ajánlatunkat, még gondolkodik, elfogadja-e. Szeretnénk igazolni is, több játékossal is felvettük a kapcsolatot, neveket egyelőre nem szeretnék említeni.

A szombathelyiek hétfőn kezdik el a felkészülést a július 21-én rajtoló bajnokságra.

A Haladás 35 találatának szerzői. 7 gólos: David Williams, 4: Myke Ramos, Kiss Tamás, Mészáros Karol. 3: Kovács Lóránt, Stef Wils. 2: Jagodics Márk, Németh Márió 1: Miroszlav Grumics, Michael Rabusic, Tóth Máté, Polgár Kristóf, Rácz Barnabás.

További hírek

Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00
Megtekintés
Háromgólos siker

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 3-0-ra verte a Vasvárt.
0 0 0 2024.03.25. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink