Szombathelyi Haladás


Jubileumi Király Kupa


2018.06.27. 19:00
haladas.hu

Immár 15. alkalommal lesz július 7-én Király Kupa felkészülési labdarúgó torna Szombathelyen, a Király Sportlétesítményben. A címvédő Paks mellett a Kaposvár, a szlovák FK Pohronie és a házigazda Haladás vesz részt a tornán.

15 éves a Király Sportlétesítmény idén, vele egyidős a centrum legnagyobb szabású rendezvénye a Király Kupa - olvasható a kiralysport.hu oldalon.

Komláti István a Királysport menedzsere a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: Szombathely sportéletének szerves részévé vált a pénzdíjas négyes torna, amely céljában mit sem változott az évek alatt: a bajnokság kezdete előtt színvonalas felkészülési lehetőséget biztosít az élvonalbeli labdarúgó csapatoknak. A házigazda Haladáson kívül 20 különböző csapat szerepelt eddig a tornán, ez a létszám idén nőni fog, hisz a szlovák másodosztályban szereplő FK Pohronie újoncként lesz jelen.

Az idén résztvevő klubok közül a házigazda Haladás négy alkalommal győzött (2007; 2010; 2013; 2014) a Kaposvár immár nyolcadik alkalommal vesz részt a tornán ebből kétszer hódította el a serleget (2006; 2008;) A címvédő Paks is visszatérő vendég, ez lesz az ötödik alkalom és eddig kétszer győztek (2009, 2017)

A 7-es busz menetrendszerint jár majd a Király Sportlétesítményhez. A parkolás az előző évekhez képest nehézkesebb lesz, mert a környéken közműépítési munkálatok zajlanak.

Vörös Csaba, a Haladás technikai vezetője az elmúlt 15 évben minden alkalommal kísérte a csapatot a Király Kupára. A sajtótájékoztatón kiemelte: idén is remekül illik a torna a szombathelyi csapat felkészülésébe.

Michal Hipp, vezetőedző elmondta: megtisztelő a meghívás, örömmel vesz részt a Haladás a jövő heti lendvai edzőtábor után szombaton a Király Kupán. Fontos a torna, mert egyrészt mindenkinek lehetőséget tud adni a két mérkőzésen, másrészt a Király Kupát követően már csak egy bajnoki főpróbája lesz a csapatnak. Nem a győzelmen van a hangsúly,  sokkal inkább a csapatépítésen. Eddig hárman jöttek, továbbá a csapattal készül az U19-ből Funsho Bamgboye, Bolla Gergő és Kovalovszki Máté. A sérültek is lassan felépülnek, Michael Rabušicnak még két-három hét kell, de Mészáros Karol remélhetően a Király Kupán pályára léphet. Még a vezetőséggel 1-2 igazolást terveznek - zárta szavait Hipp mester.

Király Gábor, válogatottsági rekorder kapus a torna alapítója az első 10 évben a szervezésben vett részt, majd 2015-ben lépett pályára először játékosként a Király Kupán, mint a Haladás labdarúgója. -Nem gondoltam volna, hogy 15 év után is itt ülünk a Király Kupa sajtótájékoztatón, amíg külföldön voltam, onnan szerveztem minden évben, amióta itthon vagyok valamivel egyszerűbb a dolog, de sokat segítettek a Királysport munkatársai és a Haladás nélkül nem élhettünk volna meg ezt a szép jubileumot, hisz minden alkalommal résztvevői voltak a tornának, másrészt a szervezésbe is besegítettek. A hazai labdarúgás kiemelkedő személyiségei vettek részt díszvendégként a Király Kupán az elmúlt 15 évben. Itt volt Mészöly Kálmán, Lothar Matthäus , Bozsik Péter, Détári Lajos, Grosics Gyula, Róth Antal, Puhl Sándor, Dinnyés Márton, Buzánszki Jenő, Egervári Sándor, Illés Béla, Palotai Károly, Németh Gábor. Érdekesség, hogy bár a Vasas és a Paks is közel volt hozzá , még senki nem hódította el az óriás vándorserleget, ahhoz háromszor egymás után kell megnyerni a tornát.

Németh Márió, a Haladás játékosa 2015-ben már megnyerte egyszer a Király Kupát. -Jelenleg a munkáról szól a felkészülés, elég fáradtak vagyunk. Három hét múlva kell élesítenünk. Ennek ellenére szeretnénk jó teljesítményt nyújtani a Király Kupán jövő szombaton hazai közönség előtt.

 

Információk:

A XV. Király Kupa felkészülési labdarúgó tornán a pénztár 13 órakor nyit szombaton (07.07). A felnőtt 600 Ft, a diák és nyugdíjas belépőjegy 400 Ft-ba kerül. A belépőjegyek 10 % kedvezményt biztosítanak a K1RALY termékek vásárlására a www.kiralyshop.hu oldalon. A torna pénzdíjas, az első helyezett 300 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik 100 ezer forintban részesül. Díjazzuk a torna legjobb játékosát, a legjobb kapust és a legeredményesebb edzőt.

 

Program 07.07. szombat

13 óra pénztárnyitás

14 óra Kaposvári Rákóczi – Szombathelyi Haladás

15.30 FK Pohronie-Paksi FC

17.30 bronzmérkőzés

19.00 döntő

20.30 eredményhirdetés

A Király Kupa döntője előtt köszöntik a Király U17-es csapatát, akik az országos III.osztályú utánpótlás bajnokságban ezüstérmet szereztek, pontazonossággal a bajnok Haladás VSE mögött.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink