Szombathelyi Haladás


Kezdődik!A Honvéd vendége a Haladás


2018.07.20. 22:10
Pum András

Az OTP Bank nyitófordulójában szombaton 20.15-kor a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvéd otthonába, a Bozsik-stadionba látogat.

Az Európa-liga első körében a macedón Rabotnicki elleni akadályt sikerrel vevő Budapest Honvéd vendégeként, a Bozsik-stadionban kezdi a 2018/19-es bajnokságot a Szombathelyi Haladás. A kispestiek az idegenbeli 2–1-es vereség után a fővárosban 4–0-ra verték macedón riválisukat, így a következő körbe léptek. A hazaiak tehát már két tétmeccset vívtak, míg a vasiak számára a szombati lesz az első. Ami a Honvédot illeti, a támadósorból Eppel Márton és az olasz Davide Lanzafame a nyáron távozott, és noha csatárposztra egyelőre nem sikerült igazolniuk, a védelembe érkező volt fradista Batik Bence és a Hongkongból, a bajnok Kitcheetől hazatérő középpályás, Vadócz Krisztián mindenképpen erősítést jelent. Ráadásul – legalábbis a kupameccsen – a brazil támadó, Danilo két gólt is szerzett.

A Haladásnál sokan mentek és sokan is jöttek, kérdés, hogy Michal Hipp vezetőedzőnek sikerült-e már egységes csapattá gyúrnia a zöld-fehér mezeseket. A felkészülési meccsek nem igazán sikerültek, ugyanakkor a legjobb teljesítményt a bajnoki főpróbán, a Slovácko (1–1) ellen nyújtották Schimmerék. A vasiakat tavasszal példátlan sérüléshullám sújtotta, most azonban csupán Kovács Lóránt maródi.

– Egyszerűbb helyzetben lennék, ha az új játékosok nem egymás után, hanem egyszerre érkeztek volna – mondta Michal Hipp. – Ugyanakkor hozzánk hasonlóan a kispestiek játékoskerete is átalakult, hiába igazolt el Eppel és Lanzafame, úgy tűnik, Dani­lo és Holender egyelőre jól pótolja őket. A kispestiek két Európa-liga-meccsen már játszottak, ami mindenképpen előnyt jelent számukra. Ezúton is gratulálok a továbbjutásukhoz, megérdemelt a sikerük a Rabotnicki ellen. A mai mérkőzés esélyese a Honvéd, de sehol sincs megírva, hogy mindig az esélyes nyer. Célunk pont, pontok szerzése.
Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák, Benes, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Mészáros, Németh Márió, Lyng – Priskin.

A mieink szombat délelőtt 10 órakor kelnek útra, a vecsési Hotel Airportban ebédelnek, ezután pár órát itt pihennek, majd buszoznak át a Bozsik-stadionba.

- A bajnoki nyitány nem lesz egyszerű mérkőzés - szögezte le Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője. -  A Haladás személyében egy olyan csapattal fogunk játszani, amely tavaly is masszív volt a bajnokság vége felé. Eltértek a fiatalszabálytól és elsősorban a rutinos játékosokra építettek, így sikerült megtartaniuk az első osztályú tagságukat. A nyár folyamán több rutinos, jó játékost igazoltak, gondolok itt Priskinre, az ukrán Habovdára, a balmazújvárosi Tamásra és a dán támadóra Lyngre. A régiek az újonnan érkezettekkel kiegészülve jó csapatot fognak alkotni. Bízom benne, hogy sikerül úgy felkészülnünk erre e mérkőzésre, hogy hazai környezetben megszerezzük a három pontot.

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, segítői Szert Balázs és Lémon Oszkár.

További hírek

Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00
Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink