Szombathelyi Haladás


Küzdelmes döntetlen az Újpest ellen


2018.07.29. 20:00
Pum András

A labdarúgó NB I. második fordulójában a Haladás 2-2-es döntetlent játszott az Újpesttel.

Haladás: Király – Schimmer, Kolcak, Benes, Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Gaál (Funsho, 78.), Rácz, Lyng (Halmosi, a szünetben) – Rabusic (Grumics, 64.). Edző: Michal Hipp.

Újpest: Gundel-Takács – Szűcs, Bojovic, Cseke, Burekovic – Horj, Sankovic – Nwobodo, Zsótér (Diallo, 70.), Nagy (Angelov, 90.) – Tischler (Novothny, 58.). Edző: Nebojsa Vignjevics.

19. perc: Szűcs előreívelt labdáját Kolcák elvétette, Nagy Dániel pedig 12 méterről, jobbról a jobb sarokba emelt (0-1).
24. perc: Egy jobbról fel-ívelt labdát Benes balról visszafejelt, Bojovic a labda mellé rúgott, Rabusic pedig négy méterről, előrevetődve a kapu közepébe bólintott (1-1).


42. perc: Zsótér jobb oldali szöglete után az ide-oda pattogó labdát Horj két méterről a léc alá vágta (1-2).
60. perc: Egy előreívelést a bal oldalról Benes középre fejelt, Halmosi középen megcsúsztatott, Rabusic középen lyukat rúgott. A labda Jagodics elé került, aki öt méterről a bal sarokba lőtt (2-2).

Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője két helyen változtatott az előzetesen megadott összeállításon, Miroszlav Grumics helyett a napokban igazolt Gaál Bálint, míg Funsho Bamgboye helyett Michael Rabusic kezdett. A cseh csatár áprilisi sípcsonttörése óta először szerepelt bajnokin. Az újpestieknél – vélhetően a múlt csütörtök esti sevillai, Európa-liga-meccs miatt – Nebojsa Vignjevic több kulcsemberét is pihentette, Filip Pajovic, Litauszki Róbert, Diallo Alassane és Novothny Soma is a kispadon kezdett. A mérkőzés előtt Király Gábort köszöntötték, aki a legutóbbi bajnokság zárófordulójában, a Mezőkövesd ellen 150. NB I-es találkozóján szerepelt.
Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, valamivel a szombathelyiek kezdeményeztek többet. Bő negyedóra elteltével Mészáros szögletét Benes centikkel fejelte a felső léc fölé, majd a vendégek első valamirevaló helyzetüket gólra váltották. Nem sokáig tartott az örömük, mert öt perc múlva Rabusic szemfülességének köszönhetően egyenlített a Haladás. Aztán Nagy Dániel kis híján duplázott, de ziccerben leadott lövését Király bravúrral, lábbal hárította. Talán a hőség miatt, de meglehetősen közepes iramú játékot láthattak a remek hangulatot teremtő szurkolók. A félidő vége előtt váratlanul, egy szöglet után a tétovázó vasi védők mellett ismét a vendégek jutottak előnyhöz.

Szünet után a keveset mutató Lyng helyett Halmosit küldte pályára Hipp. A tiszta lilában futballozó vendégek visszahúzódtak saját térfelükre, a vasiak irányították a játékot, s egy kapu előtti kavarodás után egalizáltak. Megélénkült a meccs, a szombathelyiek mentek előre a győztes gólért. Egy kontra után viszont Diallo lövését Kolcák óriási bravúrral, a gólvonal elől kanalazta ki. A másik oldalon Funsho közeli lövését tolta szögletre Gundel-Takács. A hajrát nagyon megnyomták a vasiak, de újabb gól már nem esett.
A hazaiak közelebb álltak a győzelemhez.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink