Szombathelyi Haladás


Szombat esti program: Haladás-Puskás Akadémia


2018.08.10. 22:10
Pum András

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójában szombaton 19.30-kor a Szombathelyi Haladás a Puskás Akadémiát fogadja.

Sem a szombathelyiek, sem a felcsútiak nem kezdték jól a bajnokságot. A vasiak idegenben 3-2-re kikaptak a Budapest Honvédtól, egy hete pedig 3-1-re az FTC otthonában, míg a két meccs között a Rohonci úton 2-2-re végeztek az Újpesttel. A Puskás Akadémia a nyitányon a Pancho Arénában 1-0-ra kikapott a Debrecentől, 2-2-t játszott Diósgyőrben, legutóbb pedig odahaza az MTK bizonyult jobbnak nála 2-1 arányban. A Benczés Miklós vezette felcsútiak keretét immáron három exhaladásos játékos erősíti: Radó András és Hegedűs János mellett Kiss Tamás is a Puskás Akadémia labdarúgója. Úgy tűnik, az idei bajnokságban a fiatalítás mellett tették le voksukat a vendégek, nyáron több légióst is elküldtek, helyükre javarészt fiatalok érkeztek. Mivel az eltelt három fordulóban még egyik csapat sem győzött, mindkét félnek nagy szüksége van a három pontra. A Haladás mellett szól, hogy új stadionjában még nem kapott ki és hogy eddig a Puskás Akadémiánál nehezebb ellenfelek ellen szerezte egyetlen pontját.

– Elég ránézni a bajnoki táblázatra, és kiderül, mindkét csapat számára nagyon fontos mérkőzés lesz – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Mindhárom meccsüket láttam a felcsútiaknak, véleményem szerint Knezevic és Perosevic nyári távozásával a támadószekcióból hiányzik az igazi minőség a csapatukból. Ami minket illet, bánt a három meccsen kapott nyolc gól, ugyanakkor a szerzett találatok számával elégedett vagyok. Az elmúlt szezonban hatékonyan működött a hátsó alakzatunk, idén ez nem így van. Márpedig egy sikeres csapat alapja a stabil védekezés. Éppen ezért minden edzésen gyakoroljuk az egyéni és természetesen a csapatvédekezést is. Hazai pályán játszunk, ez mindenképpen mellettünk szól – természetesen nyerni akarunk, nagyon fontos lenne megszerezni a három pontot. Jagodics Márk és Priskin Tamás eltiltott. Várható összeállítás: Király – Habovda, Kolcák, Benes, Bosnjak – Grumics, Németh Márió – Mészáros, Rácz, Gaál – Rabusic.

A zöld-fehérek a péntek délutáni edzést követően Bükfürdőre utaztak összetartásra, s onnan érkeznek a találkozóra. A stadion pénztárai 14 órakor nyitnak.

A már szokásosnak mondható nagy érdeklődés miatt a klubvezetők kérik, hogy aki teheti – a meccs előtti sorban állást elkerülendő elővételben váltsa meg belépőjét.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink