Szombathelyi Haladás


Győztes meccsen is szeretne betalálni


2018.08.28. 12:40
haladas.hu

Gaál Bálint szép gólt szerzett az MTK (1-2) ellen, de találata csak a szépítésre volt elegendő.

Gaál Bálint 2017 januárjában, három évre igazolt a Szombathelyi Haladástól a Vasashoz nem titkoltan azért, hogy az angyalföldi csapattal a nemzetközi kupában indulhasson. Ez megvalósult: a piros-kékek a szezon végén bronzérmesek lettek - nem mellékesen döntőig jutottak a Magyar Kupában. A tavalyi bajnokságban viszont – meglepetésre - utolsó helyen zárták és kiestek az élvonalból. Noha Gaál sérüléssel bajlódott, így is jó szezont futott, húsz bajnoki meccsen kezdőként, háromszor csereként lépett pályára és hat találatával csapata házi gólkirálya lett. Az NB II-ben viszont már nem akart játszani, így visszatért a Rohonci útra (a 27 éves támadó „statisztikai lapján” a 2018/2019-es szezon előtt 101 NB I-es meccs, 23 gól szerepelt).

A rutinos labdarúgó az ősszel eddig három meccsen lépett pályára zöld-fehér mezben, kétszer kezdőként, egyszer csereként, de két gólt így is szerzett. Szombaton az MTK elvette a Haladás hazai veretlenségét, 2-1-re nyert az új stadionban, Gaál a 77. percben szállt be a meccsbe, a 91. percben betalált a fővárosiaknak, de ez a találat csak a szépítésre volt elegendő…

- Örülök, hogy ismét itthon játszhatok, nagyon jól érzem magam Szombathelyen, a Haladásban, könnyen ment a beilleszkedés, igaz, sokkal boldogabb lennék ha jobb eredményeket érnénk el – fogalmazott Gaál Bálint. - Sok új játékos érkezett a nyáron a Rohonci útra, ráadásul nem is egy időben, különböző edzettségi állapotban. Ennek megfelelően időbe telik, míg ezt a társaságot a szakmai stáb csapattá, ütőképes csapattá gyúrja. Ráadásul rengeteg eltiltás, sérülés nehezítette a dolgunkat – ebből a szempontból kifejezetten szerencsétlen időszakot tudhatunk magunk mögött. De mindenki becsülettel dolgozik, teszi a dolgát, ezért úgy vélem, hogy hamarosan kiegyenesedünk. Nem vitás, nem azok az eredmények jönnek, amelyeket mi elvárunk magunktól, és amelyeket a szurkolók elvárnak tőlünk. De még nincs veszve semmi, biztos vagyok benne, hogy hamarosan rendezzük a sorainkat. Vannak olyan pozitívumok, amelyekbe lehet kapaszkodni, amelyekre lehet építeni. A hat meccsünkön például nyolc gólt rúgtunk, a DVTK elleni idegenbeli találkozót leszámítva minden ellenfelünknek betaláltunk – ami nem rossz mutató. Elsősorban a védekezésünket kellene csapatszinten stabilabbá tenni, és akkor elindulhatnánk felfelé a tabellán.

- Sajnos az MTK elleni bajnokit megelőző két meccset sérülés miatt ki kellett hagynom, mert az egyik edzésen combizomhúzódást szenvedtem, nehéz volt a lelátóról nézni a fiúkat – árulta el Gaál Bálint. - Szerdán és csütörtökön még könnyített edzéseket végeztem, pénteken szálltam be a fiúk közé, a szombati bajnokin pedig már néhány percet vállalhattam. Gólt rúgtam, de nem mentünk semmire azzal a találattal. Különösen bosszantó, hogy az eddigi két gólom egyetlen pontot sem eredményezett – a Fradi elleni találatom is csak kozmetikázott az eredményen, 3-1-re kaptunk ki a Groupama Arénában. Dolgozom keményen, hamarosan utolérem magam, és megpróbálok a folytatásban minél többször a kapuba találni. A következő bajnokin már teljesen rendben leszek, nem fog hátráltatni a sérülés. És talán eljön az a pillanat, amikor győztes meccsen is feliratkozom a gólszerzők közé. De természetesen csapatban gondolkodom, a lényeg az, hogy a Haladás minél többször nyerjen.

- Nehéz a sorsolásunk, két idegenbeli meccset játszunk, először megyünk a jó erőt képviselő Debrecenhez, majd a kiegyenesedni látszó Kisvárda fogad minket egy élet-halál derbin. Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár ránk, én mindenesetre bízom a csapatunkban – zárta szavait Gaál Bálint.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink