Szombathelyi Haladás


Vereség Ausztriában


2018.09.06. 20:00
haladas.hu

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás három góllal kikapott a 12 csapatos osztrák elsőosztály tizedik helyén álló SV Mattersburgtól.

SV Mattersburg-Szombathelyi Haladás 3-0 (2-0). - St. Johann in der Haide, 150 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Krainer

Haladás: Gyurján (Rózsa, 46.) – Habovda (Schimmer, 48.), Benes, Tamás (Kolcák, 58.), Halmosi (Németh Milán, 46.) – Jagodics (Kovalovszki, 55.) – Funsho (Grumics, 65.), Németh Márió (Petró, 46.), Gaál (Rácz, 46.), Sinanovic (Pinte, 46.) – Rabusic (Priskin, 46.). Edző: Michal Hipp.

A szombathelyieknél Bosnjak Predrag, Emil Lyng, Kovács Lóránt sérülés miatt hiányzott, míg Jancsó András az U21-es válogatottal szerepelt. Király Gábor és Mészáros Karol pedig pihenőt kapott. Egy próbajátékos is helyet kapott a kezdőben: az Illés Akadémián nevelkedett, legutóbb Nyíregyházán futballozó Sinanovic Sinan a középpályán szerepelt.

A vasiak kemény edzések után léptek pályára - kedden és szerdán is kétszer tréningeztek valamint a meccs napjának délelőttjén is edzettek. Egymásnak estek a csapatok, kemény rohanós játékkal teltek a percek, ám ez a minőségi futball rovására ment. A 21. percben Halmosi bal oldali beadását Funsho hét méterről kapu mellé fejelt. A 30. percben Gaál bal oldali szögletét Benes nyolc méterről fölé fejelt. A két szélen szép támadásokat vezettek a vasiak. A 37. percben egy labdavesztés után a bal szélen megugró Sanchez öt méterről a kapu bal oldalába emelt (1-0). A 45. percben Pusic kapott labdát, 11 méterről, középről jobb alsóba lőtt – Gyurján még beleért a lövésbe, de nem tudott menteni (2-0).

Szünet után az 52. percben Priskin 17 méterről a jobb alsó sarokba tartó lövését védte bravúrral a kapus. A 60. percben Priskin 20 méteres szabadrúgása alig zúgott el a bal sarok mellett. A 72. percben Priskint buktatták a tizenhatoson belül.  A tizenegyest Petró lőtte, amolyan „panenkásan” a bal sarok irányába lőtte, de kapus védett. A 78. percben egy balról leadott lövést Rózsa bravúrral a bal sarok kapufára tolta, a kipattanót Gruber három méterről a léc alá vágta (3-0). A hátralévő időben a vasiak megpróbáltak szépíteni, ám az osztrákok stabilan védekeztek.

 

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink