Szombathelyi Haladás


Szép Illés Akadémia-siker a horvát főrvárosban


2016.08.20. 15:12
Pum András

Kilenc csapat közül a harmadik helyen végzett az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapata a horvát fővárosban rendezett rangos nemzetközi utánpótlás labdarúgó-tornán.

A zágrábi tornán a legerősebb horvát U19-es gárdák mellett egyedüli külföldiként az Illés Akadémia-Haladás vett részt. A kétnapos viadalon a csapatokat három hármas csoportba osztották – a meccsek 70 percig tartottak.

A Csordás Csaba-Márkus Gábor irányította Illés Akadémia-Haladás a Lokomotiv Zagreb ellen 4-0-ra, a Slaven Belupo ellen 3-1-re nyert. Így tehát a vasiak csoportjukból az első helyen mentek tovább.  A legjobb négy közé a három csoportelső és a legjobb második jutott. Az Illés Akadémia-Haladás az elődöntőben a horvát Dinamo Zagreb ellen 5-0-ra kapott ki az erősen „lejtő” hazai pályán. A bronzmeccsen aztán bebizonyították a vasiak, hogy az elődöntő csak kisiklás volt: 4-0-ra verték a Slaven Belupo együttesét, így harmadik helyen zártak.

A torna gólkirálya – holtversenyben – négy találattal Dombi Gergő lett. A viadalt a Dinamo Zagreb nyerte.

Állnak, balról: Márkus Gábor (edző), Szabó Ádám, Farkas Máté, Szántó Roland, Bontó Marcell, Szár Kevin, Varga Kevin, Imre Szabolcs, Tiba Levente, Pálóczi Patrik, Bezdi Józsefné (masszőr). Alul: Deéry Ármin, Szabó Bence, Kovalovszki Máté, Tóth Marcell, Molnár Márk, Schener Bálint, Dombi Gergő, Szőke Dániel, Kirják Henrik, Molnár Tamás, Kovács Zalán. Fotó: Nikica Topic/citynet.hr

- Az első mérkőzésen sokkal jobbak voltunk ellenfelünknél, a másodikon felébresztették az alvó oroszlánt s ekkor már szebbnél-szebb gólokat szereztünk – mondta Csordás Csaba. – A Dinamo Zagreb ellen meglehetősen nagy „ellenszélben” futballoztunk. A bronzmeccsen megmutatkozott a csapat ereje, extra gólokat szereztünk. Dombi Gergő ugyan társgólkirály lett, de véleményem szerint a torna kapusa és mezőnyjátékosa is tőlünk kerülhetett volna ki. A viadal remekül szolgálta a felkészülésünket.

- Gratulálok valamennyi edzőnek, aki az elmúlt években foglalkozott ezekkel a gyerekekkel, mert ez a nemzetközi siker egy csapatmunka eredménye – jelezte Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója. – A mindenkori vezetőedzőt két éve már egy technikai csoport, egy sporttudományos csoport és egy pszichológiai csoport is segíti. Reményeim szerint a jövőben több játékos is bemutatkozhat a Haladás első csapatában.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink