Szombathelyi Haladás


Bravúr!A lányok legyőzték a bajnokcsapatot!


2018.09.17. 12:50
haladas.hu

A női labdarúgó NB I. 5. fordulójában a Haladás-Viktória FC egy góllal legyőzte a bajnoki címvédő MTK Hungária együttesét.

Haladás-Viktória FC-MTK Hungária 1–0 (0–0). Király Sportlétesítmény, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kubicsek.

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi (Siklér, 64.) Fördős, Tálosi, Kiss Zs. – Tóth A., Fábián, Rácz – Szakonyi (Balogh, 89.), Manhart, Öreg (Harsányi, 86.). Edző: Simon Attila.

MTK: Szőcs – Molen, Berman, Turányi, Tóth B. – Demeter, Csányi, Papp (Oláh, 67.), Szabó Zs. (Cappuzzo, 53.) – Pinczi, Nagy L. (Magyarics, 79.). Edző: Cseh András.

A szombathelyiek már az első percben megszerezhették volna a vezetést, de Manhart ziccerben hibázott. A folytatásban is a vasiak voltak fölényben, igaz, további három helyzetüket is elhibázták. Az első félidő utolsó negyedórájában feljött az MTK, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. 
A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, de Tálosiék önfeláldozóan védekeztek. Aztán ismét átvette az irányítást a Viktória. Zsinórban dolgozták ki helyzeteiket a hazaiak, kapufát is lőttek. Majd a 76. percben egy kontra után Szakonyi robogott el a jobb szélen, a kifutó kapus mellett középre gurított labdáját Manhart három méterről a kapuba helyezte (1–0). A hátralévő időben mindent egy lapra tett fel a vendéggárda, de a hazaiak stabilan védekeztek. Jó iramú, színvonalas, küzdelmes mérkőzésen a taktikusan futballozó Haladás-Viktória teljesen megérdemelten nyert. Valamennyi szombathelyi játékos jó teljesítményt nyújtott. Gólszerző: Manhart (76.)

                                                          Heike Manhart szerezte a győztes találatot

Simon Attila: – Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy kirántották magukat abból a gödörből, amelybe az Astra elleni meccs után kerültek. Alaposan felkészültünk az MTK-ból, játékosaim betartották, amit kértem tőlük.

További eredmények: FTC–Szeged 7–0, Győri ETO– Magyar Labdarúgó Egyetem 8–0, Astra–Diósgyőri VTK 1–1.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink