Szombathelyi Haladás


Amire büszkék lehetünk


2018.10.17. 15:00
Pum András

Noha a Szombathelyi Haladás nem remekel a 2018/19-es bajnokságban, a zöld-fehérek hazai meccseire sokan kíváncsiak.

A sportstatisztika.blog.hu oldal rendre elkészíti a legnépszerűbb labdajátékok – labdarúgás, kosárlabda, vízilabda, kézilabda, jégkorong – nézőszámaival kapcsolatos elemzéseit. A 2018/19-es bajnokságban szeptember 30-ig vizsgálta az egyes magyar csapatok hazai nézőszámait – a kimutatásban az együttesek hazai, nemzetközi találkozói is szerepelnek. A listán 50 együttes szerepel, a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata – a Ferencváros futballcsapata mögött és a Győri Audi ETO KC női kézilabdaegyüttese előtt – az előkelő második helyen található. A szombathelyi zöld-fehérek 2018/19-es hazai mérkőzéseire (négy találkozóról van szó) – szeptember 30-ig bezárólag – átlagosan 3966 szurkoló látogatott ki. Ez annak fényében különösen remek szám, hogy a vasiak – enyhén szólva – nem tündökölnek a bajnokságban: jelenleg utolsó helyen állnak az NB I-ben.

S úgy is, hogy az igazán közönségvonzó gárdák – Vidi, FTC, Honvéd – még nem játszottak a Haladás Sportkomplexumban.

- Elsősorban a gyönyörű, új stadionunknak köszönhető, hogy ilyen sokan látogatnak ki a mérkőzéseinkre – mondta Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Fontos szempont az is, hogy – még korábban – a szurkolókkal egyeztetve állapítottuk meg a jegyárakat: az olcsóbb belépők, több néző elvet tartottuk szem előtt. A drukkerknek is sokat köszönhetünk, hiszen remek hangulatot teremtenek a meccseken. Természetesen kollégáimmal is sokat teszünk azért, hogy minél többen kijöjjenek és szurkoljanak a csapatnak: reklámozzuk a hazai meccseket, elővételben is és a családi szektorunk is mindig tele van. Utóbbi mellett található a gyermekszoba, ahol igény szerint szakképzett óvónő foglalkozik a kicsikkel. Bízunk bent, ha a csapat jobban szerepel, még ennél is több néző előtt lépnek pályára a játékosok.

Az első öt helyezett átlagnézőszáma: 1. FTC (labdarúgás) 11353, 2. Szombathelyi Haladás 3966, 3. Győri Audi ETO KC (női kézilabda) 3955, 4. Diósgyőri VTK (labdarúgás) 3524, 5. Debreceni VSC (labdarúgás) 3457.

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink