Szombathelyi Haladás


A bajnoki címvédőt fogadjuk


2018.10.19. 14:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton 17 órakor (Tv.: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC-t fogadja.

A vasi zöld-fehérek tíz meccsen szerzett öt pontjukkal az utolsó helyen állnak a bajnoki táblázaton. Horváth Ferenc irányításával két meccset vívtak a szombathelyiek: a Paks (1-2) ellen mindössze két napot dolgozott együtt csapatával a Hipp helyére érkezett tréner. A következő körben Mezőkövesden – noha a második félidőben több helyzetet is kidolgoztak a vendégek – 2-0-ra alulmaradt a Haladás. A Nemzetek Ligája selejtezői miatti kéthetes szünetben viszont több idő jutott a közös munkára. Ami a Vidit illeti: a fehérvári együttest nem kell különösebben bemutatni. A tavalyi bajnok csak egy hajszállal maradt le a Bajnokok Ligája csoportköréről, így a második számú sorozatban, az Európa-ligában szerepel. A BATE Boriszovtól odahaza 2-0-ra kikapott, a Chelsea (0-1) ellen idegenben viszont helytállt. A bajnokságban viszont kissé megakadt a fehérváriak szekere, csak az ötödik helyen állnak, legutóbb – a londoni meccs után három nappal – meglepetésre Felcsúton 3-0-ra kikaptak az MTK-tól. Mivel a volt szombathelyi futballistát, Kovács Istvánt is a soraikban tudó piros-kékek a bajnoki címre hajtanak, s mert hátrányuk kilenc pont az éllovas FTC mögött, nem igazán maradhatnának pont, pontok nélkül Szombathelynek. De mivel a Haladásnak is égetően szüksége van a pontokra, a sikerélményre, vélhetően jó meccset vívnak a felek.

- Úgy látom mentálisan mindenképpen előreléptünk, s a játékunkat is igyekeztük csiszolni – főleg a védekezésünket próbáltuk rendbe tenni – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Persze, hogy milyen sikerrel, az majd a pályán dől el. Ami a székesfehérváriakat illeti, a lehető legrosszabb időszakban találkozunk velük, két hete sem bajnoki, sem Európa-liga meccsük nem volt, volt idejük rendezni soraikat. A Vidi összeszokott, jó együttes, amely a bajnoki címre hajt – márpedig a címvédéshez minden pontra szüksége van. De nekünk is nagyon kellenek a pontok, el akarunk indulni felfelé, márpedig ehhez bravúrgyőzelmekre is szükségünk van. A héten találkoztam a szurkolói csoportok képviselőivel, átbeszéltük a dolgokat és abban maradtunk: mindenki – ők is, mi is – megpróbálják kihozni magukból a maximumot, s együtt sikerülhet! Németh Milán és Pinte Patrik sérült.

Összeállítás: Király – Habovda, Kolcák, Tamás, Bosnjak – Mészáros, Rácz, Jagodics, Gaál – Funsho, Priskin

A stadion pénztárai 10 órakor nyitnak.

A zöld-fehérek a péntek délutáni edzés után Bükfürdő felé veszik az irányt, ott éjszakáznak, s a fürdővárosból érkeznek a meccsre.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink