Szombathelyi Haladás


Emelt fővel búcsúztak


2018.10.24. 19:00
Pum András

Az ifjúsági Bajnokok Ligája visszavágóján az Illés Akadémia-Haladás 3-3-as döntetlent játszott a fehérorosz FC Minszkkel, így nem jutott a legjobb 16 közé.

Illés Akadémia-Haladás–FC Minsk 3-3 (3-1). – Szombathely, 1500 néző, ifjúsági  (U19) Bajnokok Ligája visszavágó, vezette: Baliyan (azerbajdzsáni).

Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Horváth M., Bolla, KOVALOVSZKI, KERESZTES (Edelényi, 68.) – ILLÉS, Szekér, Nyári – Molnár (Halmai, 30.), Füleki, Tóth-Gábor. Edző: Németh Szabolcs.

FC Minsk: Pryshyvalka –  H.Hleb, Lauryk, PRYSCHEPA, Hruzheuski – Z. HLEB, Sazontchik, Zabaronka, Seliazneu – Horbach (Krapiunitski, 76.), Tsikhmariu (Kandratovich, 80.). Edző: Valery Andryievsky.

A hűvös, esős, szeles időben nagyon vizes pálya fogadta a csapatokat. A 14. percben Nyári bal oldali beadását Kovalovszki hét méterről a jobb sarokba fejelte (1-0). Két perc múlva a védőkről lepattanó labdát Horváth Márk 24 méterről a dermedten álló kapus mellett a bal felső sarokba bombázott (2-0). A 22. percben Kiss Ágoston védte Selieznau lövését, a kipattanót Zherdzeu Hleb lőtte a hálóba (2-1). Élvezetes volt a meccs, mindkét csapat bátran, nyílt sisakkal futballozott. Bő fél óra elteltével egy kontra után öt a kettő ellen vezethetett támadást az Illés Akadémia, Keresztes bal oldali beadását Tóth-Gábor hat méterről fejelte a bal sarokba (3-1).

                                   Tóth-Gábor Kristóf gólt lőtt, a hajrában tizenegyest hibázott

Szünet után az 52. percben Hruezheuski utolsó emberként szabálytalankodott, megkapta második sárga lapját – s így egyúttal a pirosat is. A minszkiek nem adták fel, de a vasiak sem ültek rá az eredményre – élvezetes volt a meccs. A 70. percbenaztán Pryschepa éles szögből szépített (3-2). A vasi csapat kapujához szegezte ellenfelét, sorra vezette támadásait. A 84. percben Edelényit buktatták a tizenhatoson belül, Tóth-Gábor Kristóf büntetőjét Pryshyvalka kivédte. Ezután Edelényi 11 méterről leadott lövését védte bravúrral a fehérorosz kapus. A 91. percben pedig Krapiunitski egyenlített (3-3).

Kimondottan nagy iramú, élvezetes mérkőzésen a szombathelyiek végig remekül küzdöttek, és még a hajrában, 3-2-nél is eldönthették volna a továbbjutást.

Továbbjutott: az FC Minsk 4-3-al

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink