Szombathelyi Haladás


Győzelem és továbbjutás a Magyar Kupában


2018.10.31. 15:00
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás 3-1-re nyert a megyei I. osztályú Szarvasi FC otthonában, így a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutott.

Szarvasi FC-Szombathelyi Haladás 1-3 (0-1). – Szarvas, 1000 néző, vezette: Nazsa.

Haladás: Gyurján - Schimmer, Kovalovszki, Kolcák Tamás - Rácz, Daushvili, Kovács, Ofosu (Németh Márió, 67.) – Funsho (Jagodics, 76.), Gaál (Petró, 60.). Edző: Horváth Ferenc.

Jól kezdtek a vasiak, de az első nagy helyzetet a 7. percben szarvasiak hagyták ki: Gyurján bravúrral védte Sztojka lövését. A Haladás birtokolta többet a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A 39. percben megtört a jég. A bal oldalról egy szabadrúgást Gaál gyorsan bepasszolt a beinduló Kovács elé, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

Szünet után a 48. percben Funsho jobb oldali beadását Rácz lőtte kapura, de Lévai védett. Két perc múlva Gaál 32 méteres szabdarúgása a a bal felső sarok mellett zúgott el. Négy perc múlva Sztojka 10 méterről a bal kapufát találta el. A 66. percben Funsho jobbról, 16 méterről nagy helyzetből a bal sarok mellé. A 75. percben egy jobb oldali beadásba Farkas pörgetett bele, a labda pedig nyolc méterről jobb felső sarokba hullott (1-1). A szarvasiak nem sokáig örülhettek: a 80. percben Kovács kapott labdát a jobb oldalon, majd 10 méterről a jobb sarokba lőtt (1-2). A 89. percben bebiztosította győzelmét a Haladás. Ráczot rúgták fel a tizenhatoson belül. A büntetőt Kovács a jobbra vetődő kapus mellett a kapu közepébe lőtte (1-3).

A vasiak végig uralták a mérkőzést, és miután magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, a nagyot küzdő hazaiak nem tudták tartani a lépést. A Haladás jól használta ki helyzeteit, megérdemelten nyert. Jók: Kovács, Daushvili, Gaál. Kiállítva: Viszkok (93.)

Horváth Ferenc: - Nagyon lelkes és harcos csapat ellen igazi kupameccset vívtunk, a kupatalálkozók valamennyi hibájával és szépségével. Amiért jöttünk, azt teljesítettük, örülök a továbbjutásnak

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink