Szombathelyi Haladás


Idegenben nyertek a lányok


2018.11.12. 18:40
haladas.hu

A női labdarúgó NB I 10. fordulójában a Haladás-Viktória idegenben 3-1-re verte az Astrát.

Astra-ALEF HFC–Haladás-Viktória FC 1-3 (0-2). – Üllő, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Somogyi.
Astra: Farkas – Rozmis, Szabó B., Vidács, Vidovenyecz – Véninger, Dikanová, Kiss G., Gelb – Krascsenics Cs., SIPOS. Edző: Dombó János.
Haladás-Viktória: Bíró – TÓTH A., Balogh, TÁLOSI, KISS ZS. – Fábián – Szakonyi (Sitku, 85.), Manhart, Rácz, ÖREG – SIKLÉR (Harsányi, 81.). Edző: Simon Attila.
A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, letámadták, saját térfelükre szorították a hazaiakat. A vasiak rengeteg párharcra kényszerítették az astrásokat, amelyekből rendre ők kerültek ki győztesen. A 22. percben Öreg szerzett labdát a bal oldalon, majd 14 méterről a jobb felső sarokba bombázott (0-1). A gólt követően is a vendégek futballoztak fölényben. A félidő ráadásában szabadrúgáshoz jutott a Viktória: Rácz bal oldalról belőtt labdáját a rövid saroknál érkező Manhart hat méterről a bal alsó sarokba fejelte (0-2).

                                              Öreg Cintia szerezte a szombathelyiek vezető találatát

Szünet után gyorsan szépített az Astra, a volt viktóriás Sipos 13 méterről a bal felső sarokba bombázott (1-2). Vérszemet kaptak a hazaiak, igyekeztek kapujuk elé szorítani ellenfelüket. A vendégek átvészelték a kritikus időszakot, és a 61. percben megszerezték harmadik góljukat. Szakonyi szerzett labdát egy rövid hazaadás után, Siklérhez passzolt, a támadó az üres kapu közepébe gurított (1-3). A hazaiak nem adták fel, mindent egy lapra feltéve rohamoztak, felívelgették a labdákat, de újabb gólokat a viktóriások szerezhettek volna, akik két-három ziccert is elhibáztak.
A mérkőzés nagy részét uraló Haladás-Viktória összességében magabiztos győzelmet aratott. Gólszerzők: Sipos (48.), illetve Öreg (22.), Manhart (45+1.), Siklér (61.).
 

Simon Attila: - Soha nem lehet tökéletesen futballozni, de az első félidei játékunk hasonlított a tökéleteshez. A második félidőben kapott gól kicsit megzavart bennünket, de profi módon kezeltük a helyzetet, végül magabiztosan nyertünk. Ideje volt, hogy másfél év után végre saját pályáján is legyőzzük az Astrát.

További eredmények: Ferencvárosi TC–Magyar Labdarúgó Egylet 3-0, Győri ETO–Diósgyőri VTK 2-2, Szent Mihály–MTK 0-4

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink