Szombathelyi Haladás


Menekülés a győzelembe


2018.12.14. 23:00
Pum András

Az OTP Bank Liga18., őszi zárófordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Debreceni VSC-t fogadja.

A szombati bajnoki eredményétől függetlenül biztos, hogy a szombathelyiek utolsó helyen várják a február 2-i folytatást. A kilencpontos vasiak előtt 13 egységgel a kisvárdaiak, 14-gyel a diósgyőriek állnak. Ennek ellenére életbevágóan fontos három pontot szerezhetnek a hazaiak: ahhoz, hogy ne szakadjanak le a bennmaradásért folytatott küzdelemben, nyerniük kell. A vasiak utolsó négy meccsükön négy pontot gyűjtöttek. A Haladás ősszel egy pontot szerzett ősszel idegenben, éppen a Debrecen (1-1) vendégeként.

A Herczeg András vezette, 27 ponttal a tabella hatodik helyén tanyázó Loki jó formában érkezik Szombathelyre, utolsó két bajnokiját – MTK (idegenben) 1-0, Budapest Honvéd (otthon) 2-0 – megnyerte. A debreceniek elsősorban a fiatalokra építenek: a támadó Varga Kevin és Szécsi Márk már két, illetve három gólnál jár. Persze rutinos játékosok is találhatók a debreceni keretben, Mészáros Norbertet, Bódi Ádámot vagy Tőzsér Dánielt nem kell bemutatni.

– Senkit sem kell motiválni erre a mérkőzésre, mindenki tudja, mekkora a tét – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Egy utolsó utáni lehetőség számunkra ez a meccs, ha nyerünk, felzárkózunk, szorosabb lesz a mezőny. A Debrecen jól védekező csapat, amely ha labdát szerez, gyors, életveszélyes kontrákat indít. Nem szabad tehát odaadnunk nekik a labdát… Rózsa Dániel térdsérüléssel bajlódik, Király Gábor véd helyette.

                                     Bosnjak Predrag és társai győzelemmel zárnák az évet

Összeállítás: Király – Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak – Mészáros, Jancsó, Jagodics, Ofosu – Priskin, Gaál.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló az NK Maribor-Haladás mérkőzésről

Három és fél percnyi anyag a szerda délutáni, 0-0-ra végződött találkozóról.
1 0 0 2019.01.16. 20:00
Megtekintés
Így látta szlovéniai meccset Horváth Ferenc

Vezetőedzőnk értékelte a szlovén listavezető, NK Maribor elleni gólnélküli döntetlent.
0 0 0 2019.01.16. 19:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink