Szombathelyi Haladás


Jó úton járnak a lányok


2018.12.26. 23:10
Pum András

A negyedik helyről várja a tavaszi folytatást a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

A magunk mögött bajnokságban nem jutott a felsőházi rájátszásba és az ötödik helyen végzett a női labdarúgó NB I-ben a Haladás-Viktória együttese. Simon Attila csapata a Magyar Kupából a fináléba jutásért vívott meccsen búcsúzott. Az idei bajnokságban a négy közé jutás, míg a kupában a döntőbe kerülés volt a cél.

Nos, a szombathelyiek egyelőre jó úton haladnak, előbbiben a negyedik helyen tanyáznak, míg utóbbiban az elődöntőbe jutottak. Érdekesség, hogy a Magyar Kupában – csakúgy mint tavaly – ezúttal is Diósgyőrbe kell utazniuk.

- Az eredményességen kívül célként határoztuk meg a fiatal játékosok felfedezését és menedzselését, olyan játékstílus kialakítását amellyel váratlan helyzetekben is képesek vagyunk reagálni egy adott helyzetre no és minél több válogatottat szerettünk volna adni a különböző korosztályos csapatokba és a felnőttválogatottba – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Úgy érzem, a kitűzött célokat féltávnál sikerült teljesítenünk. A felnőtteknél kilenc, a korosztályos válogatottakban két játékosunk szerepelt. Ami magát a szereplésünket illeti, valamennyi csapatnak komoly ellenfelei voltunk, az erőnlétünkkel nem volt probléma és taktikailag is rendben voltunk. Negatívumként egyedül a gyengébbnek vélt csapatok elleni mentális állapotunk hagyott kívánnivalót maga után, ezeken a meccseken valamiért kevésbé koncentráltunk. A labdabirtokláson alapuló támadójátékot erőltettük, ha pedig elveszítettük a labdát, rögtön visszazártunk. Úgy vélem, ez az elgondolás jól működött. Több jó meccsünk is akadt, külön kiemelném a Diósgyőr és az Astra elleni idegenbeli 3-1-es sikerünket. A győzelmek értékét növeli, hogy mindkét együttes riválisunk a dobógóért vívott küzdelemben. 

- Egyénileg a kapusposzton Bíró Barbara kiváló teljesítményt nyújtott, meggyőződésem, jelenleg ő a legjobb kapus Magyarországon - folytatta Simon Attila. - Védőink rengeteget fejlődtek labdabirtoklásban és modern védekezésben, önmagához képest Kiss Zsófia átlag felüli teljesítményt nyújtott, válogatott futballistáink – Balogh Henrietta, Tálosi Szabina, Fördős Beatrix – magas színvonalon futballoztak. A középpályán Rácz Zsófia hozzáállásával, teljesítményével nagy hatással volt a csapat játékára, Tóth Alexandra pedig több poszton is remekül helytállt. Míg Harsányi Andrea remekül szállt be a mérkőzésekbe. A támadósorban Siklér Kinga és Heike Manhart is sérüléssel bajlódott, hozzáállásukra nem lehetett panasz, a góljaik és jó futballjuk viszont hiányzott. A fiatal Kovács Virág szépen fejlődött, a tavasszal az eddiginél több lehetőséget szeretnék biztosítani számára.

A vasiak január 8-án kezdik el a felkészülést a március 10-én rajtoló tavaszi szezonra.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink