Szombathelyi Haladás


Fókuszban a Magyar Kupa


2019.01.10. 07:50
Pum András

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak Horti Boglárka személyében válogatott védőt igazoltak.

Kedd este edzésbe állt a bajnoki táblázat negyedik helyén tanyázó Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek keretében két változás történt: Király Ramóna az osztrák másodosztályú Hofba igazolt, a korábban Kókán, az ősszel az osztrák Sturm Grazban futballozó, 20 esztendős válogatott belső védő Horti Boglárkát viszont szerződtette a Viktória. A 17 éves, U19-es válogatott védő Kovács Virág profi szerződést kapott, míg a 15 éves támadó középpályás, Németh Mirtill (a Haladásban futballozó Németh Márió unokahúga) mostantól a felnőttekkel együtt készül.Az osztrák légiós, Heike Manhart később csatlakozik társaihoz.

– Hathetes felkészülést terveztünk, ám mert hétvégén pályára lépünk a székesfehérvári teremtornán, korábban kezdtük a munkát – mondta Simon Attila, a Viktória FC vezetőedzője. – Mivel a játékosok szabadságuk alatt egyéni edzésprogram alapján készültek, jó állapotban érkeztek vissza az első edzésre. Ez úgy nézett ki, hogy az első két héten mozgásban maradtak, majd két hét teljes pihenőt kaptak, az új évben pedig folyatták a futóedzéseket. A héten a Bolyai-iskola tornatermében tréningezünk, s mivel jövő héten 11 játékosunk a különböző válogatottakban szerepel, a jövő héten ismét egyénileg, edzésterv alapján készülnek labdarúgóink. Majd január 21-től folytatjuk a közös munkát, válogatottjaink pedig másnap csatlakoznak hozzánk. A bajnokság a legfontosabb, de mert február 24-én Diósgyőrben a Magyar Kupa elődöntőjében lépünk pályára, most erre hegyezzük ki a felkészülést. A Bolyai-iskola mellett egyébként a Király Sportlétesítményben tartjuk az edzéseinket. Ami az új igazolást, Horti Boglárkát illeti, eljutottunk oda, hogy válogatott labdarúgó számára is vonzó lehet a Viktória – ez mindenképpen jó jel. Bogi érkeztével a belső védő poszton javultak a variációs lehetőségeink. A felkészülés alatt környező országokbeli együttesek ellen vívunk edzőmérkőzéseket. Így nem kell sokat utaznunk, másrészt komoly csapatok ellen tesztelhetjük, hol tartunk.

                                                           Balogh Henrietta a labdával

A Haladás-Viktória szombaton és vasárnap az NB I-es csapatok számára kiírt téli, kétnapos, nyolccsapatos székesfehérvári teremtornán vesz részt. A vasi csapat az A-csoportba, az MTK, a Szent Mihály és a Magyar Labdarúgó Egylet (MLE) társaságába került. A Szent Mihály ellen szombaton 14.45-kor, az MTK ellen 16.45-kor, az MLE ellen 18.15-kor játszanak Siklérék.  A két csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok, negyedikek az 5–8. helyért játszanak

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink