Szombathelyi Haladás


Jól érzi magát a Haladás-Viktóriában


2019.01.16. 12:00
Pum András

A Sturm Graztól igazolt Horti Boglárka máris otthon érzi magát a Haladás-Viktóriában

A 20 esztendős, elsősorban belső védőként bevethető kétszeres felnőttválogatott Horti Boglárka Kistarcsán ismerkedett meg a labdarúgással, majd többek között szerepelt az FTC utánpótlásában is, aztán 16 évesen, 2015-ben igazolt Kókára, ahol egészen 2018 nyaráig futballozott. Ezután légiósnak állt, fél évet az osztrák első osztályú Sturm Grazban szerepelt.

– Tavaly nyáron jött egy lehetőség az ausztriai próbajátékra, és mivel jól sikerült, aláírtam a Sturm Grazhoz – mondta Horti Boglárka. – Ott már kevésbé alakultak jól a dolgok. Egészen a felkészülés végéig az első csapattal edzettem, a bajnokság kezdetekor viszont váratlanul a második együttesbe kerültem. Az edzőim kérdésem után sem mondták miért, meddig kell ott játszanom, s mit kell tennem, hogy visszakerüljek az első keretbe. Ezen kívül sokszor voltam egyedül, nem sok segítségre számíthattam és akadtak nehézségeim az idegen városban. Ezért a távozás mellett döntöttem, össze akartam szedni magam, hiszen a labdarúgás nem okozott örömöt számomra, holott minden percet élveznem kellene, amit a pályán tölthetek. Több opció is adódott, végül a Haladás-Viktóriáé volt a legvonzóbb lehetőség. A szombathelyiek technikai vezetője, Bérczi György hangsúlyozta, hogy már korábban is le akartak igazolni. Örömmel jöttem Szombathelyre, abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a korosztályos és a felnőttválogatottból rengeteg játékost ismertem – így nem ismeretlen közegbe kerültem. A hétvégi, székesfehérvári teremtornán mutatkoztam be a csapatban. Korábban három térdműtétem is volt, emiatt úgy gondoltam, hogy óvatosságból talán kihagyhatnám a viadalt, de a szüleimmel közösen úgy döntöttünk, hogy vállalom a játékot. Úgy véltem, furán nézne ki, hogy még csak egy hete vagyok itt, de a lelátóról nézem a csapatomat. Remekül éreztem magam a pályán, ez csapattársaimnak is köszönhető, akik gyakorlatilag egy hét alatt befogadtak, nem arra kellett gondolnom meccs közben, hogy mi lesz, ha hibázok. Örülök a második helynek és annak, hogy jómagam is hozzá tudtam tenni a sikerhez. Akadtak jó és gyengébb meccseim, de összességében elégedett vagyok a debütálásommal. Ami céljaimat illeti, szeretnék a csapat meghatározó játékosa lenni, a Viktóriával pedig a dobogón végezni. Nagyon hálás vagyok, hogy a vezetők, játékosok befogadtak, igyekszem ezt jó játékkal meghálálni.

                                    Horti Boglárka máris beilleszkedett új csapatába Fotó: mlsz.hu

Horti Bogi édesapja nem más, mint a népszerű sportriporter, Horti Gábor. 
– Apu mindig elmondja, hogy jól vagy rosszul játszottam – folytatta a 20 éves futballista. – De egyáltalán nem zavar, hogy véleményt mond, rengeteg mérkőzést látott életében, így természetesen adok a szavára, igyekszem tanulni a tanácsaiból.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink