Szombathelyi Haladás


Harmadik lett a Haladás a Király Kupán


2016.07.02. 17:00
Pum András

Szombat délután 14 órától rendezik a 13. Király Kupa nemzetközi labdarúgó-tornát. A helyszínről, élőben jelentkeztünk.

1.MÉRKŐZÉS

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Swietelsky Sopron 0-1 (0-0). – Király Sportlétesítmény, 300 néző, vezette: Kiss N.

Haladás: Rózsa – Kovács, Jagodics, Jancsó, Bosnjak – Overgoor, Tóth Máté, Szőke, Tóth Martin – Gaál, Tihanyi. Edző: Mészöly Géza.

Sopron: Gelei – Holdampf, Batizi-Pócsi, Jovetic,  Sifter – Soós (Kovács D.), Ivancsics, Szabó L., Gyürki - Zamostny, Gyürki. Edző:Supka Attila.

Mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, egyik kapu sem forgott veszélyben. Sőt, a soproniak irányították a játékot, igaz, fölényük csupán meddő volt. Az első nagy helyzet mégis a hazaiak előtt adódott, de a 20. percben Tihanyi 12 méteres, bal sarokra tartó lövését szögletre tolta Gelei. Öt perc múlva Bosnjak remek labdájával Tihanyi ugrott ki teljesen egyedül, de 11 méteres lövését Gelei elvetődve védte. Átvette az irányítást a Haladás, kapujához szegezte a Sopront.

Szünet után rögtön Rózsa védett egy óriásit. A 33. percben Tóth Martin-Tóth Máté összjáték után utóbbi 10 méteres bombáját fogta Gelei.  A szombathelyiek mentek előre, mindkét szélen igyekeztek ellenfelük mögé kerülni, a soproniak csak védekeztek – igaz, ritka kontráik azért veszélyesek voltak. Egy ilyen után az 53. percben Ivancsics balról belőtt labdáját Zamostny bevetődve, nyolc méterről a léc alá vágta (0-1). Két perc elteltével Tóth Martin tízméteres emelését hárította Gelei. Próbálkozott, rohamozott a Haladás – mindhiába.

A Haladás többet birtokolta a labdát ellenfelénél, ám támadásaiból hiányzott az átütőerő.

2.MÉRKŐZÉS

Vasas-ASV Drassburg (osztrák negyedosztályú) 3-2 (1-0). - Gólszerzők: Remili 2, Novák, illetve  Pichler, Glumak

A bronzmeccsen 17.30-kor tehát Haladás-Drassburg

A 19 órakor kezdődő döntőben: Vasas-Sopron

BRONZMÉRKŐZÉS

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-ASV Drassburg 6-1 (3-1). – Király Sportlétesítmény, 300 néző, vezette: Molnár A.

Haladás: Rózsa (Lévai) – Angyal, S. Wils, Hegedűs, Halmosi – Rácz, Szellák, Iszlai, Németh M. – Williams, Calvente. Edző: Mészöly Géza.

Drassburg: Salaba – Wenninger, Steinwender, Ringhofer, Muji – Artner, Derdak, Scherletner, Takacs - Omeragic , Mandl. Edző: Josef Kühbauer.

Az első helyzet  vasiak előtt adódott, az 5. percben Williams 10 méterről a bal kapufa mellé helyezett. A 9. percben Derdak ugrott ki a bal szélen, elhúzta a labdát a kifutó Rózsa mellett, ám Stef Wils a tizenhatoson belül buktatta – tizenegyes. A büntetőt Takacs a jobb sarokba helyezte (0-1). A 18. percben egyenlített a Haladás, Halmosi bal oldali beadását Williams 10 méterről a kapu közepébe vágta (1-1). Az egyenlítés után beszorította osztrák riválisát a Haladás. A 23. percben Williamset buktatták a büntetőterületen belül, a tizenegyest Iszlai a jobb sarokba helyezte (2-1). Négy perc múlva Williams jobb oldali beadását a hosszún érkező Calvente négy méterről a jobb sarokba helyezte (3-1).

                               David Williams tizenegyesből is betalált, az ausztrál légiós négy gólig jutott

Szünet után a 33. percben Calventét buktatta Mandl a tizenhatoson belül a jobb oldalon. A tizenegyest Williams a bal felső sarokba lőtte (4-1). Egykapuzott a szombathelyi együttes, a 40. percben a nagy kedvvel futballozó Williams 16 méterről a jobb sarokba lőtt (5-1). A vasiak újabb gólokat próbáltak lőni, az 50. percben Willams első próbálkozását még védte Salaba, a kipattanót az ausztrál légiós a jobb sarokba emelte (6-1).

A szombathelyiek győzelme nem forgott veszélyben.

DÖNTŐ

Vasas-Swietelsky-Sopron 2-1 (2-0). 

Végeredmény: 1. Vasas, 2. Sopron, 3. Haladás, 4. Drassburg.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink