Szombathelyi Haladás


Hamarosan véglegessé válik a Haladás kerete


2016.07.03. 17:00
Pum András

A Haladás vezetőedzője, Mészöly Géza a Sopron (0-1) elleni Király-kupa meccsen elsősorban a fiatalok teljesítményére fókuszált.

A harmadik helyen zárta a szombati Király-kupát a Szombathelyi Swietelesky-Haladás. A vasiak az NB II-es Soprontól 1-0-ra kikaptak, a bronzmeccsen 6-1-re verték az osztrák negyedosztályú ASV Drassburgot. Adósak vagyunk még a különdíjasokkal. A legjobb játékos Remili Mohamed (Vasas), a legjobb kapus Gelei Vince (Sopron), a legjobb edző Michael Oenning (Vasas) lett.

- A Sopron elleni mérkőzésen elsősorban a fiatalok teljesítményére voltam kíváncsi, azokéra, akiknek bizonytalan volt a jövőjuk - mondta Mészöly Géza. - Tóth Máté és Szőke Dániel játéka például nagyon tetszett, ők nálunk maradnak. Az osztrákok a vártnál gyengébb játékerőt képviseltek, kicsit olyan volt ellenük futballozni, mint annak idején, amikor hírverő mérkőzéseken gyakorolni lehetett a góllövést. A próbajátékon szereplő Szellák Soma teljesítménye is rendben volt, szorgalmazom a leigazolását. Nincs már két hét a Ferencváros elleni bajnoki rajtig, mostanól a frissítésen lesz a hangsúly. Szombaton 18 órakor Ausztriában a Tyerek Groznij ellen vívjuk utolsó felkészülési meccsünket, addigra terveim szerint véglegessé válik a játékoskeretünk.

Calvente (jobbról a második) a Király-kupán megszerezte első gólját a Haladásban

S akkor egy kis szubjektív. Ami a Hali új, nyári igazolásait illeti, Sjoerd Overgoor a Sopron ellen szerepelt, bátran elkérte a labdákat, jól cselezett és hosszú, pontos passzokra is vállalkozott. 0-1-nél többször is hangosan kérte társait, hogy támadják le a labdát  kihozó soproniakat. Ezequiel Calvente a lényegesen gyengébb erőt képviselő Drassburg ellen volt a pályán, ördöngősen cselezett, gyakran egymásután két-három osztrákot is átjátszott. Nem tudták elvenni tőle a labdát és szerzett egy gólt is.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink