Szombathelyi Haladás


Markáns csapat legyen a Haladás


2016.07.14. 17:00
Pum András

A nyáron öt játékost igazoló Szombathelyi Swietelsky-Haladás mielőbb az NB I. markáns, meghatározó csapatává szeretne válni.

A zöld-fehérek a nyári felkészülés alatt egy hetet Ausztriában töltöttek, részt vettek a Király kupán is és edzőmeccseik helyszínéül a határhoz közeli osztrák településeket választottak. A vasiak öt játékost igazoltak: a holland középpályás, Sjoerd Overgoor az elsőosztályú Cambuurból, honfitársa, a támadó Sjoerd Ars a második ligás Bredából, a védő Polgár Kristóf Liverpoolból érkezett Szombathelyre, míg a kapus Lévay Gergely az osztrák Eberauból jött – a spanyol Ezequiel Calventét pedig Békéscsabáról vette kölcsön a Haladás. Minden bizonnyal a dunaújvárosi középpályás, Szellák Soma is Szombathelyen folytatja pályafutását – klubjával még meg kell egyezniük a vasiaknak. Ugyanakkor Sopronból is visszatértek a fiatalok, hogy közülük biztosan ki marad, még nem dőlt el véglegesen – így a keret sem tekinthető véglegesnek. Távozott Ante Batarelo, Ugrai Roland Diósgyőrbe szerződött, Thomas Wils visszatért az SK Liersbe, kölcsönben Nagy Patrik és Gyürki Gergő Sopronban, Sasa Popin pedig valószínűleg Nyíregyházán játszik a következő idényben.

Új MLSZ-szabály, hogy a nemzetközi kupákban induló csapatok (FTC, Videoton, MTK, Debrecen) ellen a többi együttes – az előbbi klubokhoz hasonlóan – is egyidejűleg öt légiós tarthat a pályán. Ez összesen 12 mérkőzést jelent.

– Kemény, jól sikerült, hasznos felkészülésen vagyunk túl, melyet nagy mértékben segített az osztrák edzőtábor – mondta Mészöly Géza. – Remek körülmények között, klassz pályákon készülhettünk, ahogy mondani szokták: lakva ismeri meg a másikat az ember, s mivel jónéhány új játékos érkezett, már csak ezért is jó volt Ausztriába utazni. Csakúgy mint  a magyar válogatott az Európa-bajnokság előtt, mi is igyekeztünk komoly játékerőt képviselő gárdák ellen játszani – így legalább még időben kijöttek a hibák. Hátrányt jelentett, hogy Overgoor, Ars és Calvente is későn és sérülten érkezett, kis lemaradásban voltak, de már kezdik utolérni magukat.


                                    Mészöly Géza sok Hali-sikernek szeretne tapsolni. Fotó: Unger Tamás

- Úgy érzem tavalyhoz képest erősödtünk, akik elmentek, nem játszottak sokat, az újak viszont reményeink szerint valódi erősítést jelentenek - folytatta Mészöly Géza. - Nem határoztunk meg konkrét helyezést, célkitűzést a bajnokságban, persze jó lenne a tavalyihoz képest előbbre lépni Mégis legfontosabbnak azt érzem, hogy tovább építsük a csapatot, meghatározó, markáns klubbá váljon a Haladás. Szeretnénk letenni a névjegyünket. Fontos az is, hogy még több szurkolót kicsalogassunk a soproni meccseinkre, emeljük a nézőszámot. A fiatalokra és a légiósokra vonatkozó szabályokat is be akarjuk tartani –  ami nem lesz egyszerű, de megoldjuk.

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink