Szombathelyi Swietelsky-Haladás


Honvéd, vigyázz?


2017.04.07. 14:20
Pum András

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel az ötödik helyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás a második Budapest Honvédot fogadja a soproni Városi Stadionban.

A kiváló formában lévő Budapest Honvédot fogadja a Haladás. A Marco Rossi irányította piros-feketék idei öt bajnokijukból hármat megnyertek, valamint egy-egy döntetlent és vereséget gyűjtöttek be. Legutóbb a bajnoki címvédő Ferencvárost győzte le 2-1-ra Puskás Ferenc korábbi klubja. De nem csak a Honvéd, a Haladás is elkapta a fonalat, a Vasas elleni idegenbeli 3-2-es siker után egy hete a Mezőkövesdet győzte le 4-2-re. Két meccsen tehát hét gólt szereztek a vasiak, amelyből a remek formában futballozó David Williams hármat vállalt. Ősszel Sopronban 1-1-gyet játszott a két csapat, a Bozsik-stadionban 2-1-re nyertek Gazdagék. Jelen pillanatban a Haladás 35, a vendégcsapat 44 pontot gyűjtött. 

- Összeérett a kispesti csapat, amit az  fordulók eredménye is igazolnak – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Az egyik legjobb formában lévő együttest fogadjuk, remek futballisták alkotják keretüket. Bombaerős a támadószekciójuk, Eppel, Lanzafame, vagy a Fradi ellen gólt szerző Zsótér kiváló játékos. S akkor még nem szóltam a fiatalokról, Hidiről, Gazdagról, Bobálró, aztán a több poszton is bevethető rutinos Kamberről, vagy éppen a kapus Grófról. A Honvéd sikereivel bejelentkezett a bajnoki címért, úgyhogy már csak ezért is kőkemény meccs vár ránk. Ugyanakkor nekünk is van mire építenünk, legutóbbi két meccsünket hét gólt rúgva megnyertük: kellő önbizalommal léphetünk pályára. Igaz, még mindig nem szereztük meg a biztos bentmaradáshoz szükséges pontokat, tehát nem dőlhetünk hátra. Megjegyzem, akkor sem fogunk, ha már meghúzták alattunk a vonalat. A fiúk elszántak, szeretnék felhívni magunkra a figyelmet, eredményesen és jó futballal kirukkolni. Szeretnénk megmutatni, hogy bármely csapattal, így a Honvéddal is felvesszük a versenyt. Funsho Bamgboye, Ezequiel Calvente, Rózsa Dániel, Németh Márió, Jánvári Gábor sérült, Halmosi Péter eltiltott. 
Összeállítás: Király – Polgár. Wils, Jagodics, Devecseri – Iszlai, Kovács, Jancsó – Mészáros, Williams, Rácz. 

Csere: Gyurján, Schimmer, Hídvégi, Bosnjak, Kiss T., Kiss B., Gajdos.

                     David Williams, Polgár Kristóf és Nagy Gergő szombaton is farkasszemet nézhet egymással

– A Honvéddal mindig is jó meccseket vívtunk, igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel – jelezte Király Gábor. A vasiak 108-szoros válogatott kapusa hazatérése óta két kipesti büntetőt is hárított. – Marco Rossi nagy stratéga, résen kell tehát lennünk. Nem csak elöl, a védelemben is akadnak olyan futballistáik, akik – különösen pontrúgásoknál – feltűnnek az ellenfél kapuja előtt. Nyilván minden meccsen nyerni akarunk, de a legfontosabb, hogy mindenki száz százalékot nyújtson, aztán a lefújáskor kiderül, ez mire lesz elég. 

A mérkőzést Erdős József vezeti, segítői Tóth II. Vencel, Viszokai László, az alapvonali bírók Gyarmati Tibor és Zierkelbach Péter. A negyedik játékvezető Takács Gábor.

További hírek

Megtekintés
Ha szombat, akkor Szany

Szombaton 11 órakor a Győr-Moson-Sopron megyei településen játszunk hírverő mérkőzést.
0 0 0 2018.06.21. 11:20
Megtekintés
Távozott Stef Wils

Távozott csapatunk belga belső védője, Stef Wils. A futballista befejezi játékospályafutását.
5 0 0 2018.06.20. 17:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink