Szombathelyi Swietelsky-Haladás


Hétközi erőpróba: MTK-Haladás


2017.04.11. 19:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában, szerdán 18 órai kezdettel az MTK Budapest vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Hektikusan szerepel tavasszal a Tamási Zsolt irányította MTK, három győzelem mellett négyszer kikapott, legutóbb odahaza, az Új Hidegkuti Nándor stadionban 2-0-ra verte a Mezőkövesdet. A kék-fehérek a második legkevesebb gólt (20) szerezték a mezőnyben, a találatok „majd” felét – nyolcat – Torghelle Sándor jegyezte. A rutinos támadó fejesével egyenlítettek ősszel Sopronban a fővárosiak a Haladás ellen. A Haladás két győzelem után hétvégén 1-0-ra kikapott a Honvédtól. A tizedik MTK 29, az ötödik vasiak 35 pontot gyűjtöttek. 

– Az MTK magabiztos, jó játékkal hozta a kötelező három pontot a Mezőkövesd ellen – szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A fővárosiak két góljuk mellett sok helyzetet is elhibáztak, tehát csalóka, hogy a bajnokságban eddig kevés találatot szereztek – ziccereik ugyanis szinte valamennyi meccsen megvannak hozzá. Nem egy kapkodó csapat, nem ész nélkül rohan előre, szépen felépíti támadásait – ehhez megvannak a megfelelő játékosai. Kanta József, Vass Ádám, Jurij Kolomojec, Torghelle Sándor egyaránt veszélyes a kapu előtt, előbbiek a passzaikkal, utóbbiak pedig hatékonyan fejezik be akcióikat. Persze nekünk is van mire építenünk, a Honvéd ellen nagyon egységesen futballoztunk, az ott látott erényeket kell felvonultatnunk – más végeredménnyel. A védekezésünk rendben volt, helyzeteink is adódtak, de jobban kell sáfárkodnunk lehetőségeinkkel. Calvente, Tóth, Bamgboye, Jánvári, Rózsa, Németh sérült, Bosnjaknak öt sárga lapja van, ezért nem játszhat.

                Polgár Kristóf lendületes játékára nagy szükség lesz a Hungária körúton. Fotó: Németh Szabolcs

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri – Iszlai, Jancsó, Kovács – Mészáros, Williams, Rácz. 

Csere: Gyurján, Schimmer, Hídvégi, Overgoor, Kiss B., Kiss T., Winkler.

A mieink a délelőtti edzés és a közös ebédet követően délután útra keltek, az éjszakát a vecsési Airport Hotelben töltik.

A meccset Solymosi Péter vezeti, segítői Albert Balázs, Szalai István, az alapvonali játékvezetők Szabó Zsolt, Gaál Gyöngyi, a negyedik játékvezető Buzás Balázs.

További hírek

Megtekintés
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Így látta a mérkőzést Horváth Ferenc és Michal Hipp

A két vezetőedző értékelte a Balmazújváros-Szombathelyi Swietelsky-Haladás (2-1) találkozót.
0 0 0 2017.11.18. 19:00
Megtekintés
Nem érdemeltünk vereséget

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában szombaton a jól futballozó Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0-ra vezetett Balmazújvárosban, végül 2-1-re kikapott.
0 0 0 2017.11.18. 15:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink