Szombathelyi Swietelsky-Haladás


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Mészöly Géza és Bódog Tamás


2017.04.15. 22:40
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Diósgyőri VTK mérkőzést értékelte a két szakvezető.

Mészöly Géza: - Rettentően büszke vagyok a fiúkra, taktikailag roppant fegyelmezetten futballoztak. Nagyon kellett ez a győzelem, a sikerben nagy része van a csapategységnek és annak, hogy óriási odaadással futballoztunk. Nagyon jó egyéni teljesítmények voltak ma, a sorozatterhelés ellenére jó erőben van a gárda. Úgy érzem, már az összeállítással sikerült meglepnünk a diósgyőrieket, aztán a pályán mutatott teljesítménnyel is. Noha nem futballoztak alárendelt szerepben a vendégek, felülmúltuk őket. Bevált a három belső védős szisztémánk, a diósgyőrieknek nem volt helyük beindulni, sprintelni, lezártuk előttük a területet. Rettentően büszke vagyok, hogy a Haladás edzője lehetek. De a szakmai stáb valamennyi tagja büszke, hogy itt dolgozhat. Ott van például Kiss Bence, aki nem egy félős gyerek, de megijedni sem volt ideje, Kovács sérülése miatt olyan hirtelen került a csapatba. Félelmetesen jó teljesítményt nyújtott. Büszkék lehetünk, hogy ilyen tehetségeink vannak. Ami Jancsó Andrást illeti, határozottan jót tett neki a gyirmóti kölcsönjáték, elhitte, hogy valóban NB I-es futballista. A korosztályos válogatottban korábban volt játékosom, már akkor láttam, technikailag mennyire képzett. S abban is bizonyos voltam, hogy a középpályán tud igazán kiteljesedni. Ezúttal Kovács Lóránt sérülése miatt az ő helyén, feljebb játszott. A meccs előtt mondtam neki, rúgtál már gólt a Fradinak, most is odaérsz majd. Örömteli, hogy négy fiatal volt a kezdőben, ez nagy dolog. Ami a folytatást illeti, továbbra is éhesek vagyunk a sikerre, nem elégszünk meg azzal, amit elértünk. Tizenegy pont különbség van a Diósgyőr és közöttünk, de tovább akarjuk gyűjteni a pontokat. Sosem az volt a cél, hogy valahogy bentmaradjunk, minél előbbre akartunk végezni – most is ez a helyzet. A maximumot akarjuk kihozni magunkból.

                                                                   Fotók: Németh Szabolcs

Bódog Tamás: - Az első félóránk értékelhetetlen volt, azt a 30 percet odaajándékoztuk a Haladásnak. Ebben a pillanatban számomra talány, miért nem voltunk elég agresszívak, miért nem volt jó a hozzáállásunk - miután én készítettem fel a játékosokat, az én felelősségem. A szünetben mondtam a fiúknak, hogy ez kevés lesz. Ha nem vagy elég agresszív, elveszíted a párharcokat, ha lassú vagy, mélyen védekezel és úgy támadsz, az esélytelen. Fordulás után megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, ami hellyel-közzel sikerült. Viszont kinyíltunk, így a Haladás kedvére kontrázhatott és teljesen megérdemelten nyert. Összességében nem éreztem azt az erőt a csapatban, mint eddig. S ott van a kiállítás, ami számomra érthetetlen fegyelmezetlenség eredménye. Nem értem játékosom cselekedetét. Bosszantó hibákat követtünk el, de nincs nagy baj, még van idő kijavítani őket.

(A szerk. megjegyzése: Amellett, hogy természetesen kalapot emelünk a Hali  szép győzelme és Mészöly Géza előtt, elismerést érdemel Bódog Tamás is, a honi futballközegben meglehetősen szokatlan, abszolút reális értékelése miatt.

További hírek

Megtekintés
Szünet után hengereltek a lányok

A női labdarúgó NB I. 5–6. helyért vívott párharcának első mérkőzésén a Haladás-Viktória FC magabiztosan győzte le az Astrát.
0 0 0 2018.05.21. 10:20
Megtekintés
Arccsonttörés és bizakodás

Csapatunk támadója, Mészáros Karol súlyosan megsérült az Újpest FC elleni bajnoki, de hisz társaiban, hogy nélküle is kiharcolják a bentmaradást.
0 0 0 2018.05.20. 19:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink