Szombathelyi Swietelsky-Haladás


Minden poszton otthon


2017.04.16. 17:10
Pum András

Jancsó András csatárként rohamozta a Diósgyőr kapuját, nem hiába, a 27. percben szerzett góljával szerzett vezetést a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás védekező középpályása, Jancsó András - Kovács Lóránt sérülése miatt - számára szokatlan poszton, támadóként kapott szerepet a Diósgyőri VTK (2-0) elleni bajnokin. A fiatal futballista feltalálta magát új szerepkörében, a 27. percben betalált Antal Botond hálójába. Hogy melyik lábával? Csakúgy mint az FTC ellen, ezúttal is a gyengébb, ballal. Ha ilyen a balos, milyen a jobb?

- Úgy volt, hogy Kovács Lóri kezd ebben a pozícióban és mi Iszlai Bencével mögötte, de mivel Lóri a bemelegítésnél megsérült, így engem tolt feljebb a mester – jelezte Jancsó András. – Eléggé új volt számomra ez a szerepkör,kicsit tartottam is tőle, de úgy érzem, nagyjából sikerült megoldanom. Ami a mérkőzést illeti, az elején kicsit csapkodó volt a játék, helyzetek voltak itt is, ott is, de igazán nagy ziccerek nem akadtak. Úgy terveztük, hogy a széleken kerülünk a Diósgyőr mögé, Rácz Barni többször el is tudott menni és sok beadás érkezett tőle, amelyekből helyzetek adódtak. A gól is beadás után született, Barni belőtte a labdát, Mészároson felpattant, majd valahogy sikerült továbbfejelnie és tudtam, hogy nincs idő várni és rálőttem ballal. A félidőben bíztattuk egymást, hogy még egy gólt rá kel rúgni, ettől talán kicsit jobban szétesik a Diósgyőr. Ez sikerült is. Összességében annyira nem volt veszélyes a DVTK a kapunkra, csak kisebb helyzetei adódtak, nekünk viszont több ziccerünk is akadt.

                                             Jancsó Andrást ünneplik társai. Fotó: Németh Szabolcs

- Hogy melyik az emlékezetesebb gólom? A Fradi elleni elsőnek pont jó volt, a Groupamában szereztem, de abból nem születtek pontok. Emiatt nem tudtam olyan felhőtlenül örülni, ennek jobban tudok, mert pontokat ért. Függetlenül attól, hogy ez nem volt akkor gól, mint az FTC elleni. Élveztem a játékot a Diósgyőr ellen, sikerült egy-két jó labdát adnom Mészárosnak. Akadtak hibák is, néhány szituációban erőszakosabbnak kellett volna lennem, de nagyjából sikerült megoldanom a feladatom - zárta szavait Jancsó.

 

 

További hírek

Megtekintés
Szünet után hengereltek a lányok

A női labdarúgó NB I. 5–6. helyért vívott párharcának első mérkőzésén a Haladás-Viktória FC magabiztosan győzte le az Astrát.
0 0 0 2018.05.21. 10:20
Megtekintés
Arccsonttörés és bizakodás

Csapatunk támadója, Mészáros Karol súlyosan megsérült az Újpest FC elleni bajnoki, de hisz társaiban, hogy nélküle is kiharcolják a bentmaradást.
0 0 0 2018.05.20. 19:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink