Szombathelyi Swietelsky-Haladás


Távol, keleti túrán a Haladás


2017.04.21. 16:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Debreceni VSC vendége lesz.

A korábbi évekkel ellentétben a debreceniek nem bajnoki címért, hanem a kiesés elkerüléséért hajtanak. A Haladás számára figyelmeztető jel, hogy a Nagyerdei Stadionban tavasszal viszonylag jól szerepel a portugál Leonel Pontes irányította csapat. Két győzelem (DVTK 3-0, Gyirmót 2-1), két döntetlen (FTC 0-0, MTK 0-0), és egy vereség (Paks 1-3) a mérlege. A piros-fehérek a vasiak ellen pocsékul szerepelnek, előbb Debrecenben, majd Sopronban is Mészöly Géza együttese nyert 1-0-ra. Az a gárda, amely utóbbi öt meccséből hármat megnyert, egyszer-egyszer döntetlent játszott és kikapott. Ennek köszönhetően a 39 pontos szombathelyi alakulat már a negyedik helyen áll a tabellán. A kilencedik DVSC-nek 31 pontja van. 

– Noha a debreceniek a kiesés ellen küzdenek, rengeteg helyzetet kidolgoznak a meccseken, nagy hangsúlyt fektetnek a támadójátékra – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Holman, Tőzsér, Filip, Könyves, és a dél-koreai Szjuk egyaránt életveszélyes, gólképes játékos. Ráadásul a védők is rendre belépnek a támadásokba. Az MTK ellen nem kevesebb mint 24 alkalommal lőttek kapura, ez nagyon sok. Erre oda kell figyelnünk. Ami minket illet, nem elégedtünk meg azzal, amit elértünk, szeretnénk kihozni magunkból a maximumot. Szerencsére a klub is előretekint, az esetleges nemzetközi indulásért plusz összeget ajánlott fel. Motiváltan, jó hangulatban edzett a csapat a héten, bizakodóak vagyunk. Devecseri öt sárga lapja miatt nem játszhat, Polgár, Gajdos, Bamgboye, Calvente sérült, Rózsa, Németh, Jánvári műtét utáni rehabilitációját tölti.

Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Jagodics, Bosnjak – Iszlai, Kiss B., Jancsó – Mészáros, Williams, Rácz. 

Csere: Gyurján, Hídvégi, Halmosi, Kovács L., Varga K., Overgoor.

                        Bosnjak Predrag lendületes játékára szükség lesz Debrecenben is. Fotó: Németh Szabolcs

A vasiak már péntek délelőtt útra keltek, az éjszakát a debreceni Hotel Divinusban töltik.

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, segítői Buzás Balázs, Medovarszki János, alapvonali asszisztensek Szőts Gergely és Gaál Gyöngyi. A negyedik játékvezető Albert István.
 

                                                Legutóbb Debrecenben 1-0-ra nyertünk

További hírek

Megtekintés
Távozott Stef Wils

Távozott csapatunk belga belső védője, Stef Wils. A futballista befejezi játékospályafutását.
5 0 0 2018.06.20. 17:10
Megtekintés
Boldog születésnapot, Máté!

Június 20-án ünnepli 20. születésnapját, csapatunk támadója, Tóth Máté.
0 0 0 2018.06.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink