Szombathelyi Haladás


A Mezőkövesdet fogadjuk


2016.07.22. 11:20
Pum András

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában szombaton 18 órakor Sopronban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az újonc Mezőkövesd-Zsóryt látja vendégül.

A Haladás a bajnok FTC elleni 3-1-s vereséggel kezdte a 2016/17-es szezont, míg az egy évnyi NB II-es tagság után idén feljutó Mezőkövesd odahaza 2-2-re végzett a szintén újonc Gyirmóttal. Mindkét találatot a cseh Marek Strestík szerezte. A vendégeket a volt szövetségi kapitány, Pintér Attila irányítja, aki köztudottan remekül szervezi meg csapata védekezését. Amíg a Groupama Arénában a vasiaknak elsősorban a védekezésre kellett figyelniük, a borsodiak ellen támadniuk kell. Ugyanakkor mivel tavaly a másodosztályban szerepelt a Mezőkövesd, valamelyest sötét ló lehet.

- Tavaly az újonc Békéscsaba ellen a közvélemény biztos győzelmeket várt, de meg kellett dolgoznunk a sikerekért – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Idén is kemény találkozókra, nehéz bajnokságra számítok, senki ellen sem mehetünk biztosra – így a Mezőkövesd ellen sem. Feltérképeztük a kövesdieket, a nyitányon a gyirmótiak ellen bizonyos periódusokban magasan ellenfelük fölé nőttek. Egyénileg Stresíket mindenképpen kiemelném, nem csak a Gyirmót ellen szerzett két találata, hanem rutinja miatt is. Egerszegi is meghatározó futballista, a középpályás anno anno Újpesten nálam mutatkozott be az NB I-ben. A kapuban Dombó, a védelemben Devecseri korábban a Haladásban futballozott, elöl pedig mozgékony játékosaik – Sós, Orosz, Pauljevics – vannak. Ami bennünk illet, a heti edzésmunkából azt láttam, hogy egyre jobban összeáll a csapat, egyre jobb állapotba kerülnek a légiósok és a fiatalok is. Habár senki ellen sem mehetünk biztosra, győzni akarunk a Mezőkövesd ellen – de ehhez a maximumot kell nyújtanunk. Lesznek hiányzóink, Ezequiel Calvente szeméremcsont-gyulladással bajlódik, Angyal Zsolt bokaszalag-húzódást szenvedett és hiányzik térdoperációja után Jánvári Gábor is.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Overgoor, Iszlai, Németh M. – Gaál, Ars, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Hegedűs, Kovács L., Jancsó, Rácz, Tóth Máté, Williams.

                   Halmosi Péter lendületes játéka a Mezőkövesd ellen is sokat érhet. Fotó: Unger Tamás

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Erős Gábor, Szalai Dániel. A negyedik játékvezető Horváth Zoltán.

A meccsről honlapunkon élő közvetítést olvashatnak, az interneten pedig az m4.sport.hu oldalon lesz élőképes közvetítés a találkozóról.

Jegy,- és bérletárak ITT.

Szurkolói vonat ITT. 

A 18 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a mérkőzést!

                                                           2013 októberében 2-0-ra nyertünk Mezőkövesden

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink