Szombathelyi Swietelsky-Haladás


Nyári gyerekek a Balaton-parton


2017.08.06. 22:30
Pum András

Több poszton is változott az Illés Béla Football Akadémia szakmai stábja. Az akadémiai csapatok Balaton-parti edzőtáborban készülnek a 2017/18-as bajnokságra.

Július közepén kezdték el a felkészülést az Illés Akadémia korosztályos együttesei. Az U14-es, U15-ös, U16-os, U17-es és U19-es gárda - megszakítva a szombathelyi munkát - néhány napot keszthelyi edzőtáborban töltött. Immáron új edzőkkel, a szakmai stábban ugyanis több változás is történt.

- Több, korábbi trénerünk a jövőben máshol edzősködik, elsősorban ez indokolta az új felállást - tudtuk meg Pacsi Bálinttól, az Illés Akadémia szakmai igazgatójától. - Csordás Csaba a Haladás, Bánfalvi Zsolt a Sopron pályaedzője lett. Bánfalvi Attila a Haladás VSE utánpótlásának szakmai igazgatójaként folytatja, míg Somfalvi Csaba a jövőben kizárólag a Haladás VSE futsalcsapatánál betöltött szakosztályvezetői poszton dolgozik. Így tehát a legtöbb együttes új edzőt kapott. Az U12-eseknél Sátori Barnabás, az U13-asoknál Noé Dávid, az U14-eseknél Németh Richárd, az U15-ösöknél Sipos Norbert, az U16-osoknál Takács Csaba, az U17-eseknél Desits Szilárd, az U19-eseknél jómagam irányítom a jövőben a szakmai munkát. Ami a játékoskereteket illeti, az U14-es, U15-ös, U16-os csapatokkal rengeteg próbajátékos gyakorol, az U17-esekhez pedig a Vasas Kubala Akadémiáról Halmai Gábor egyik fia, Ádám érkezett. Az U19-eseknél Kirják Henrik az NB II-es Budafokban folytatja pályafutását, Winkler András pedig Sopronban szerepel kölcsönben. A nagy hőségben kifejezetten üdítően hat, hogy öt csapatunk - U14, U15, U16, U17, U19 - négy-öt napot a Balaton-parton, Keszthelyen edzőtáborozik. De nem a lábukat lógatják, a gyakorlások mellett a ZTE korosztályos csapataival vívnak edzőmeccseket. Akadémiánk klubigazgatója, Tóth Miklós is gyakran szerelést húz, és részt vesz a játékosok technikai képzésében. Egyébként pedig főként külföldi csapatokkal - például a Mariborral, a Mattersburggal, a St. Pöltennel, a Spartak Trnavával - kötöttünk le felkészülési találkozókat. A külföldi csapatok ellen ugyanis gyorsabban kell futballoznunk, a magasabb intenzitás csak hasznunkra lehet.

     Munkában a keszthelyi pályán az U19-es csapat. Balról Szilágyi Adrián, mögötte Füleki Márk. Jobbról elöl Szár Kevin, mögötte Putz Gergő.  Fotó: Tóth Miklós

- A bajnokságban nincs konkrét elvárás csapatainkkal szemben, legfontosabb, hogy - csakúgy, mint eddig is - a jövőben minél több fiatalt neveljünk a Haladásnak. Ahogy például korábban már Kiss Bencét, Jancsó Andrást, Medgyes Zoltánt, Kiss Tamást, Rácz Barnabást, Tóth Mátét - zárta szavait Pacsi Bálint.
 

További hírek

Megtekintés
Távozott Stef Wils

Távozott csapatunk belga belső védője, Stef Wils. A futballista befejezi játékospályafutását.
5 0 0 2018.06.20. 17:10
Megtekintés
Boldog születésnapot, Máté!

Június 20-án ünnepli 20. születésnapját, csapatunk támadója, Tóth Máté.
0 0 0 2018.06.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink