Szombathelyi Swietelsky-Haladás


U19-es diadal Horvátországban


2017.08.15. 18:20
haladas.hu

Kilenc csapat közül az első helyen végzett az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapata a Trofej Turopolja elnevezésű kupán.

Az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapat rendszeresen részt vesz a hagyományos horvátországi utánpótlástornán, a fővárosban rendezett Trofej Turopolján. Ezúttal kilenc csapat indult a viadalon, például az Európa-szerte remek utánpótlásáról ismert Dinamo Zagreb. Hazánkból egyedül az Illés Akadémia-Haladás vett részt a háromnapos tornán. A csapatokat három, hármas csoportba sorsolták, a meccsek 2×35 percesek voltak. A Pacsi Bálint irányította vasi együttes a horvát Inter Zapresicet 2-0-ra verte, a Zagreb Sesvetével 1-1-re végzett, így csoportelsőként lépett tovább. A három csoportelső mellett a legjobb második jutott a négy közé. Az elődöntőben a horvát Lokomotiva Zagreb gárdáját 1-0-ra legyőzték Latyákék.

A fináléban az a Sesvete várt a szombathelyi együttesre, amellyel a csoportmeccsek során döntetlent játszottak a zöld-fehérek. A döntő óriási csatát igen, de gólt nem hozott. Maratoni büntetőpárbajban a vasiak 16-15-re győztek, így elhódították a kupát.

A torna legjobb játékosa Bolla Gergő, legjobb kapusa Kiss Ágoston lett.

                                                                           Bolla Gergő lett a torna legjobb játékosa

– Rendkívül boldog vagyok, hogy egy rangos nemzetközi tornát tudtunk megnyerni, amit közösségi szellemünknek és mentális erőnknek köszönhetjük – mondta Pacsi Bálint, az U19-es csapat vezetőedzője. – Szeretnék köszönetet mondani az akadémia valamennyi edzőjének, a siker közös. Két kollégámat, Gusztafik Ádám fitneszedzőt és Szalai János fizioterapeutát külön is kiemelném. A 2×35 perces meccsek közötti regeneráció óriási szerepet játszott abban, hogy a lehető legjobban felfrissüljenek a játékosok.

Az Illés Akadémia-Haladás kerete: Dorner Patrik, Szalai Csaba, Latyák Bence, Kiss Ágoston, Tóth Marcell, Labát Krisztofer, Bontó Marcell, Kiss Balázs, Kovalovszki Máté, Szilágyi Adrián, Szabó Dániel, Füleki Márk, Kiss Tamás, Szár Kevin, Varga Kevin, Bolla Gergő, Schener Bálint, Vargovics Tamás, Szántó Roland. Edző: Pacsi Bálint. Fitneszedző: Gusztafik Ádám, Fizioterapeuta: Szalai János.

További hírek

Megtekintés
Nyertek a Hali-lányok

Jól sikerült a női labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás-Viktória FC bajnoki főpróbája: Tálosiék három góllal verték a Király SZE U16-os fiúcsapatát.
0 0 0 2018.02.18. 14:30
Megtekintés
Mindenki Újpestre!

Nagy az érdeklődés a február 24-i, Megyeri úti bajnoki iránt, a Haladás-szurkolók buszos utat is szerveznek.
0 0 0 2018.02.17. 11:55

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink