Szombathelyi Swietelsky-Haladás


A bajnoki címvédőt fogadjuk


2017.10.13. 12:10
Pum András

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Sopronban a bajnoki címvédő Budapest Honvédot fogadja.

Lepergett a bajnokság egyharmada, azaz valamennyi csapat egyszer már megmérkőzött ellenfelével. A Haladás a nyitányon 2-0-ra kapott ki a bajnoki címvédő Budapest Honvédtól, szombaton következik a „visszavágó”. Azóta sok víz lefolyt a Perinten, és a Dunán is. A zöld-fehéreknél Mészöly Gézát Pacsi Bálint váltotta a kispadon, míg a holland edző, Erik van der Meer dirigálta kispestiek a jó kezdés után visszaestek. Öt forduló óta nyeretlenek, két döntetlen és három vereség a mérlegük. Ami különösen érdekes: noha a Bozsik-stadionban gyengén szerepelnek, idegenben még veretlenek.

A Haladás Pacsi Bálint irányításával egy-egy győzelmet, döntetlent, vereséget gyűjtött be, legutóbb a Mezőkövesddel 2-2-es döntetlent játszott. A 10. vasiak tíz, a hatodik kispestiek 16 pontot gyűjtöttek eddig. 

– A válogatott meccsek miatti kéthetes szünetben két, hasznos edzőmérkőzést is játszottunk, amelyekből leszűrtük a tanulságokat – mondta Pacsi Bálint, a Haladás vezetőedzője. – A hibákat igyekszünk az edzéseken kijavítani. A játékosok már nagyon várják a találkozót, úgy láttam óriási bizonyítási vágy dolgozik bennük, hazai pályán valamennyien csak a győzelemben gondolkodnak. Kovács Lóránt öt sárga lapja miatt nem játszhat, Jancsó András, Lévay Gergely sérült, Leandro Martínez izomfáradtság miatt nem játszhat.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss B., Tóth M., Németh Márió – Mészáros, Williams, Ramos. 

                          Tóth Máté lendületes játékára nagy szükség lesz a Honvéd ellen. Fotó: Németh Szabolcs

– Egy hete a Vasastól odahaza 4-1-re kikaptak, nagy pofonba szaladtak bele a kispestiek – mondta a vasiak 19 éves támadója, Tóth Máté. – Emiatt és mert nem állnak jól a tabellán, ellenünk biztosan javítani akarnak. Az Eppel Márton és Davide Lanzafame alkotta támadósoruk különösen veszélyes.  Ami minket illet, Pacsi Bálint nagyon precíz szakember, mindenre odafigyel, fizikálisan és taktikailag is napról-napra előbbre lépünk. Nyerni akarunk a Honvéd ellen. 

További hírek

Megtekintés
Licitálj és segíts!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás árverésre bocsájt egy, a labdarúgók által aláírt futball-labdát, melynek bevételét a Markusovszky Kórház gyermekosztályának javára ajánlja fel.
0 1 0 2017.12.14. 14:00
Megtekintés
Hali-Vidi afterparty: gólöröm és ünneplés

Vizi László (Vond) nyolcperces videója Mészáros Karol gólját követő eksztázisról, s a lefújás utáni örömünnepről.
1 0 0 2017.12.13. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 
 
 

Támogatóink