Szombathelyi Haladás


Talpcsont beforrt


2017.11.16. 20:06
Pum András

Hosszú sérülését követően az NK Osijek (3-1) elleni stadion-avató mérkőzésen tért vissza a Haladásba Jancsó András.

Napra pontosan két hónapja, szeptember 16-án, az Újpest FC (1-0) elleni bajnoki mérkőzés 30. percében szenvedett külső talpcsonttörést a Haladás 21 esztendős védekező középpályása, Jancsó András. A korosztályos válogatott futballistát nem kellett megműteni, de így is hat bajnokit hagyott ki. Felépülését követően november 8-án, a horvát Osijek elleni stadion-avatón a 90. percben lépett újra pályára.

– Az első pár hétben mankóztam, öt hét után kezdhettem el a rehabilitációt – mondta Jancsó András. – Bicikliztem, felsőtestre erősítettem és naponta gyógytornáztam. Elsősorban azon dolgoztam, hogy az elveszített izmom mihamarabb visszajöjjön. Harmadik hete, hogy futok, a labdás gyakorlatokat múlt héten kezdtem el. A stadionavatón messze nem voltam tökéletes állapotban, de abban maradtunk, ha úgy alakul, pályára lépek. Örülök, hogy ha csak perceket is, de futballozhattam az új stadionunkban. A héten már a csapattal készülök, a bemelegítést társaimmal végzem, de a kétkapus játékban még nem vehetek részt. Egyelőre kerülnöm kell az olyan szituációkat, amelyeken megrúghatják a talpcsontomat. Minden a tervek szerint halad, optimális esetben jövő héten már teljes értékű munkát végezhetek. Most 70-75 százalékos fizikai állapotban vagyok.

  Jancsó András a kispadon kezdett az eszékiek ellen, az utolsó percben viszont pályára léphetett. Fotó: Németh Szabolcs

- Ami az új trénert illeti, jelezte, nyugodtan vegyem igénybe a vele együtt érkezett erőnléti és rehabilitációs edző segítségét. Öt tréningen vagyunk túl, kedvező benyomásokat szereztem Hippről, pörgős, kemény edzéseket vezényel, figyel arra, hogy ne terheljen túl minket. Remélem, a hátralévő meccsek valamelyikén számít rám a mester -zárta szavait Jancsó.

További hírek

Megtekintés
Menekülés a győzelembe

Az OTP Bank Liga18., őszi zárófordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Debreceni VSC-t fogadja.
0 0 0 2018.12.14. 23:00
Megtekintés
Kassai Viktor vezeti a meccsünket

Az MLSZ kijelölte a szombaton 17 órakor kezdődő Szombathelyi Haladás-Debreceni VSC mérkőzést játékvezetőit.
0 0 0 2018.12.14. 19:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink