Szombathelyi Haladás


Gólt kértek tőle - teljesítette


2017.11.26. 17:00
Pum András

Csapatunk támadója, Kiss Tamás döntötte el az FTC elleni bajnokit. Ám tudja, így sincs bérelt helye a csapatban.

Vélhetően sok fiatal álmodozik arról, hogy telt ház előtt, a meccs végén győztes gólt szerez egy neves csapat ellen. Nos, amennyiben a születésnapját pénteken ünneplő, 17 esztendős Kiss Tamásnak voltak ilyen álmai, ezt máris kihúzhatja bakancslistájáról. A győri születésű, Téten felcseperedő támadó 2012-ben került az Illés Akadémiára, ahol 2015-ben korosztálya legjobbjának választották. Most pedig győztes találatot szerzett a Fradi ellen, korábban Debrecenben, és Sopronban a Honvéd ellen is betalált.

- A szokásosnál valamennyien izgatottabban készültünk a mérkőzésre, hiszen régóta nem nyertünk és persze ez volt az első bajnokin új stadionunkban, ráadásul az FTC ellen – mondta Kiss Tamás. – Mielőtt beálltam, a másodedző elmagyarázta pontrúgásoknál mi a feladatom, hová kell helyezkednem, hasonlók. Hipp-mester pedig azt kérte, hogy védekezésből induljak előre, és mivel csúszik a talaj, akárhol is vagyok, próbáljak meg kapura lőni. És kérte, hogy rúgjak egy gólt…A gólom? Ramos két szép csel után visszagurította a labdát, s mivel láttam, hogy a tizenhatoson belül vagyok, előttem a labdát.  Nem vaktában, volt tudatosság a lövésemben -  a hosszú sarkot céloztam meg - de csak reméltem, hogy ilyen jól eltalálom. Azt nem is láttam, mikor a hálóba szállt a labda, utána a srácok mondták, szép lövés volt. Utólag persze én is visszanéztem a felvételt.

                                                Kiss Tamás boldogsága érthető. Fotó: Németh Szabolcs

Kiss Debrecenben, a Honvéd, s most, az FTC elleni is nagy gólt szerzett. Ez a specialitása?

- Ezt azért nem mondanám, az utánpótlás-bajnokságokban ez nem volt annyira jellemző rám, bár próbálkoztam, nem sikerült mindig távolról betalálnom – folytatta Kiss. – Mostanság azonban kijött a lépés, s persze gyakorlok is eleget.  A meccs után nem csaptam nagy ünneplést, hétközben Szombathelyen vagyok, de ha tehetem, hazajövök Tétre. Ezúttal is így történt, a meccsre kilátogató szüleimmel hazautaztunk, otthon pedig nagyszüleim is átjöttek, és beszélgettünk egy jót. Rengetegen gratuláltak, írtak, ismerősök és ismeretlenek is. Noha győztes gólt szereztem, nem lett bérelt helyem a csapatban, egyáltalán nem biztos, hogy szombaton Felcsúton kezdő leszek. Edzőnk mindig hétvégén jelöli ki a keretet és a csapatot. Mindig az adott héten kell bebizonyítanunk, hogy helyünk van a kezdőben. Úgy gondolom, a győzelem nagy lendületet adhat a folytatásra, jó lenne a hátralévő két meccsünkből minél több pontot begyűjteni. Örülök, hogy szurkolóinknak is boldogságot szereztünk győzelmünkkel.

További hírek

Megtekintés
Mennyi?300!

A Szombathelyi Haladás középpályását a MOL Vidi FC elleni bajnoki előtt köszöntötte Tóth Miklós és Vörös Csaba.
0 0 0 2018.10.20. 23:50
Megtekintés
Fotókon a Haladás-Vidi

Rengeteg kép a szombat késő délutáni bajnoki mérkőzésünkről.
0 42 0 2018.10.20. 23:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink