Szombathelyi Haladás


Iszlai Bence: Éreztük, egygólos meccs lesz


2016.09.18. 16:20
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás támadó középpályásnak gólja roppant értékes három pontot ért.

A Haladás-Vasas (1-0) bajnoki győztes góljét szerző Iszlai Bencének a szombat esti volt a 12. NB I-es találata, de minden bizonnyal az egyik legfontosabb pályafutása során. A 26 éves középpályás a 62. percben Németh Márió jobb oldali szabadrúgását bólintotta a kapuba, majd leginkább a kacsatáncra hajazó koreográfiával ünnepelt.

- Egész héten készültünk a Vasas három belső védős taktikájára, tudtuk, hogy ott próbálják kihozni a labdát és megjátszani a gyors szélsőiket, próbáltuk lezárni a területeket - mondta Iszlai Bence. - Úgy gondolom ez többé-kevésbé sikerült, mi is próbáltunk szerkezetet váltani meccs közben, volt, hogy letámadtunk, volt, hogy visszaálltunk. Lehetett érezni az első félidőben, hogy egygólos meccs lesz. Szerencsére nekünk sikerült azt az egyet megszereznünk. A gólomról annyit, hogy éreztem, hogy noha korábban Remili valamennyi pontrúgásnál szorosan fogott, ezúttal éreztem, hogy üresen vagyok, nincs a környékemen. Kaptam egy nagyon jó beadást Németh Máriótól és csak be kellett csúsztatnom. 

- Honnan jött az ötlet az egyedik gólörömre?

- Már meccs közben láttam, hogy sok Vasas-szurkoló foglal helyet a vendégszektorban, gondoltam is, ha rúgok egy gólt, utána kicsit megpiszkálom őket. Ami a folytatást illeti, ilyen meccseken kontrából el kell dönteni a mérkőzést, ez most nem sikerült. Szerencsére Rózsa Dani nagyon nagyokat védett, mi már ekkor már inkább a védekezésre koncentráltunk. Tanulság, hogy 1-0 után rá kell rúgni a másodikat, mert ilyen izgalmak vannak a végén. Szerencsére annak ellenére, hogy rengeteg eső esett, a pálya talaja mondhatni parádés volt. De a futballisták általában jobban szeretik ha kicsit vizes a fű, nem ragad be a labda. 

                              Jogos a boldogság. A gólszerző Iszlai Bencét David Willams ünnepli. Fotó: Németh Szabolcs

- Mikor fejelt utoljára gólt?

- A tavalyi bajnokságban odahaza a Békéscsaba ellen. Akkor is Máriónak volt egy beadása, felpörgött a labda a kapuson, két méterről kellett befejelni. Az csak döntetlent, szerencsére ez győzelmet ért. 

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink