Szombathelyi Haladás


Sjoerd Ars: Megdolgoztunk a győzelemért


2016.11.27. 14:25
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás holland támadója a Debreceni VSC (1-0) ellen megszerezte első bajnoki találatát.

Noha a Magyar Kupában két mérkőzésen három gólnál - Füzesgyarmat ellen egy, Vác ellen kettő - jár a vasiak holland támadója, Sjoerd Ars, a bajnokságban szombat délutánig nem talált a hálóba. Végre megtört a jég. A 32 esztendős csatár a Debrecen ellen az 52. percben győztes gólt fejelt, roppant fontos három ponthoz juttatva ezzel csapatát. A nyáron igazolt Ars az idei bajnokságban egyébként hétszer kezdett, hatszor pedig csereként állt be. A mérkőzést követően higgadtan, de azért jókedvűen nyilatkozott honlapunknak.

- Természetesen örülök a gólomnak, hiszen csatár vagyok, tulajdonképpen ez a feladatom - mondta Ars. - Ennél azonban sokkal fontosabb számomra, hogy ezzel a találattal három ponthoz segítettem csapatomat. Ennek örülük a leginkább. Korábban a kupában már szereztem gólokat, a bajnokságban azonban még váratotta magára az első találatom. De ahogy említettem, ez most mellékes, a leglényegesebb a győzelem, amelyet remélem újabb sikerek követnek a folytatásban.

                                                                                   Ars a levegőben, a labda már a hálóban

                                                             Hali-gólöröm: Arsot ünneplik társai. Fotók: Németh Szabolcs

- Mennyire volt nehéz belülről a meccs?

- Végig keményen küzdöttünk, ami nagyon-nagyon fontos volt a siker szempontjából. Ugyanakkor el kell ismerni: az első félidő nagy részében a vendégek jobban futballoztak, nekünk kisebb lehetőségeink voltak. Szünet után kis szerkezeti változást hajtott végre Mészöly Géza, ennek köszönhetően azért feljavult a játékunk, támadóbb szellemben futballoztunk -  jómagam pedig kikerültem a jobb szélre. Sajnos nem volt olyan sok gólszerzési lehetőségünk, aminek az volt talán az oka, hogy hiába szereztünk labdát, utána könnyen és gyorsan elveszítettük. Egyszerűen több minőséget kellett volna beletennünk a játékba. Ennek ellenére kontrákból azért kidolgoztunk néhány helyzetet. Összességében azt mondhatom, habár kis szerencsénk volt, ezért valamennyien kőkeményen megdolgoztunk. A gólom? Rácz Barni remek bal oldali szöglete után sprinteltem a labda felé és sikerült a védőm mellől a jobb sarokba bólintanom. Egész szép gól volt, nem? De ahogy korábban is mondtam: a legfontosabb, hogy nyert a csapat!

 

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink